Снимка PexelsАсоциацията за защита на потребителите призовава здравните власти и

...
Снимка PexelsАсоциацията за защита на потребителите призовава здравните власти и
Коментари Харесай

АЗП призовава ресторантите да започнат да мерят температурата на клиентите си

Снимка Pexels

Асоциацията за отбрана на потребителите приканва здравните управляващи и притежателите на заведения за хранене, кафенета и заведения да одобряват наложителни ограничения за мерене на температурата на клиентите преди влизане в обектите. В момента никой от обектите не го прави, а не е комплицирано за осъществяване. Докато това е наложителна мярка да вземем за пример за хотелите и видяхме, че при тях работи и не породиха случаи на инфектирани. По този метод желаеме да бъдат предпазени потребителите по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в България. Собствениците на заведения за хранене и заведения би трябвало да слагат като приоритет опазване на здравето на своите клиенти. Тогава потребителите ще имат по-голямо доверие в тях.

„ Трябва да има разговор сред бизнеса и здравните управляващи, тъй като е в полза на всички жители да се взимат съответни решения ", сподели ръководителят за АЗП Пейо Майорски. Друга значима мярка е спазването на разстояние и отдалеченост от най-малко 1.5 метра сред масите в заведенията. До момента тя не се прилагаше добре в доста обекти, изключително в питейните заведения и нощните заведения. Освен това тоалетните също не се почистват и дезинфекцират постоянно и добре, каквито недоволства постъпват в АЗП. Затова предлагаме засилен надзор от страна на здравните управляващи.

Според нас затварянето на заведенията за хранене, кафенетата и заведенията би трябвало да бъде извънредно последна мярка. Нормалният темп на живот би трябвало да бъде непокътнат доколкото това е допустимо. Заведенията за хранене, заведенията за хранене, кафетата при съблюдаване на нужното разстояние и при реализирането на постоянен надзор не е нужно да бъдат затваряни. Клиентите също би трябвало да бъдат виновни и даже при дребни признаци да не посещават сходни обекти.

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР