Снимка: PexelsАмериканският посланик в Русия Джон Съливан се завръща във

...
Снимка: PexelsАмериканският посланик в Русия Джон Съливан се завръща във
Коментари Харесай

Американският посланик в Русия се завръща в САЩ

Снимка: Pexels

Американският дипломат в Русия Джон Съливан се завръща във Вашингтон. Той ще направи там съвещания, заяви РИА " Новости ", ден откакто изданието Axios популяризира новината за прибирането му в Съединени американски щати по фамилни аргументи и служебни срещи с новата администрация на Съединени американски щати.

Сега той изяснява, че отсъствието му няма да е дълго - за няколко седмици, след което ще се прибере в Москва за подготовка на възможна среща на върха сред президентите Джо Байдън и Владимир Путин.

" Уверен съм, че е значимо да проведа директни диалози с новите ми сътрудници от администрацията на президента Байдън във Вашингтон за положението на двустранните връзки. Освен това не съм виждал фамилията си към този момент повече от една година и това е още една значима причина да се прибера вкъщи. Ще се върна в Москва в идващите няколко седмици, преди да се състои срещата Байдън - Путин ", цитира думите му съветската организация.

В средата на март за съвещания в Русия се прибра дипломат Анатолий Антонов и не е известно по кое време ще се завърне във Вашингтон. Това стана след, като в телевизионно изявление Байдън съобщи, че Путин е палач.

Така за известно време двете страни ще останат без посланици в столиците си в сложен миг за връзките сред тях.

Преди дни съветски дипломати споделиха, че в Кремъл са посъветвали американския дипломат да се прибере в Съединени американски щати за съвещания. Според източници на Axios Съливан считал, че " в случай че Путин желае той да си тръгне, ще би трябвало да го принуди ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР