Снимка: Pexels30 милиона лева е гласувало за учебната 2020-2021 година

...
Снимка: Pexels30 милиона лева е гласувало за учебната 2020-2021 година
Коментари Харесай

30 млн. лв. отдели МОН за допълнително стимулиране на училища с концентрация на деца от уязвими групи

Снимка: Pexels

30 милиона лв. е гласувало за образователната 2020-2021 година просветителното министерство за в допълнение стимулиране на учебни заведения с централизация на деца от уязвими групи, оповестява Българска национална телевизия.

Тези пари ще подкрепят работата на преподавателите в напъните им да задържат в класните стаи учениците в риск от отпадане.

В момента над 12 % от българските деца прекъсват образованието си и напущат учебно заведение преди да са приключили 12 клас, сподели във Варна просветителният министър Красимир Вълчев и добави,че прибързано отпадналите от просветителната система нямат шанса за добра реализация на пазара на труда.

Според министър Вълчев в изискванията на пандемия, работата на министерството се затруднява от това, че сега се балансира сред здраве и обучение.

Факт е че присъственото образование дава надалеч по-добра опция учениците от рисковите групи да бъдат арестувани в системата. Дистанционното образование се оказва съвсем невероятно за деца в проблематични фамилии, където и самите родители са необразовани.

Затова задачата на механизма на Министерството на образованието е да се усъвършенства междуинституционалното взаимоотношение и да се реализира по-пълен обсег и задържане в системата на децата, като се стартира от наложителната предучилищна подготовка и се стигне до сполучливо довеждане докрай на гимназиалното обучение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР