Снимка Pexels Днес ще се редуват слънце и дъжд.Това съобщи

...
Снимка Pexels Днес ще се редуват слънце и дъжд.Това съобщи
Коментари Харесай

Валежи до обяд, после слънце

Снимка Pexels
Днес ще се редуват слънце и дъжд.

Това заяви за Агенция " " Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. Днес над Западна България ще бъде най-вече слънчево.  До обяд тук-там в източните региони към момента ще превалява, само че след пладне облачността и там ще се раздра и намалее. По-късно след обяд над региона на Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще се приближи до междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и тук-там ще превали. След обяд преваляванията и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще е към 3 бала, след пладне ще отслабне.
 
В планините облачността ще намалее до най-вече слънчево време. След обяд над Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи - до мощен югозападен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 12°.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР