Снимка Pexels Броят на жертвите расте. Силите за сигурност на

...
Снимка Pexels Броят на жертвите расте. Силите за сигурност на
Коментари Харесай

Броят на убитите расте: Над 114 са загинали на протестите в Мианма

Снимка Pexels
Броят на жертвите пораства. Силите за сигурност на Мианма убиха през днешния ден минимум 114 души, в това число деца, в цялата страна. Това е един от най-кървавите дни на митинги след осъществения предишния месец държавен прелом, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на осведомителния портал " Мианма нау " в цялата страна през днешния ден са убити 114 души, включително минимум 40 души, в това число 13-годишно момиче, в Мандалай и минимум 27 в Янгон.

С днешните случаи общият брой на убитите от началото на военния прелом на 1 февруари цивилни става над 440. Въоръжените сили на Мианма честват професионалния си празник. Тържествата бяха помрачени от използваното против стачкуващи принуждение.

Лидерът на военния съвет, завзел със мощ властта в Мианма, военачалник Мин Аун Хлайн съобщи на церемониал в столицата Нейпидо, че армията ще отбрани народа на Мианма и демокрацията.

Държавната телевизия заяви през вчерашния ден, че стачкуващите по улиците рискуват да бъдат убити " в главата и в гърба ". Въпреки това през днешния ден огромен брой стачкуващи излязоха по улиците на Янгон, Мандалай и други градове на Мианма.

Британският дипломат в Мианма Дан Чъг съобщи, че силите за сигурност " са се опозорили ", а посланикът на Съединени американски щати дефинира насилието като ужасяващо.

Изтребители на армията на Мианма са нанесли въздушни удари по село покрай границата с Тайланд в територия под контрола на етническа въоръжена формация, която е декларирала, че се бори против военния прелом от 1 февруари, заяви групировката, представена от Ройтерс.

Групировката Национален съюз на Карен (НСК), която управлява региони в югоизточната част на страната, съобщи, че изтребители са блъснали село Дай Пу Но. Според гражданска организация, в поддръжка на племето Карен има известия за двама убити и двама ранени.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР