Снимка: Петко Петков Колата на природозащитника Петко Петков е била

...
Снимка: Петко Петков Колата на природозащитника Петко Петков е била
Коментари Харесай

Опожарена е колата на организатор на протестите в защита на Пирин в Стара Загора


Снимка: Петко Петков

Колата на природозащитника Петко Петков е била опожарена пред дома му в Стара Загора в четвъртък вечерта, заяви самият той в профила си във Facebook.

Инцидентът е станал малко след края на митинга в града, част от всеобщите демонстрации в отбрана на Национален парк " Пирин ", които се организираха в цялата страна и редица градове в чужбина преди ден.

Петков е един от уредниците на проявата в Стара Загора. Той е прочут и с дейната си активност против застрояването на локалния парк " Бедечка ", който м.г. в главната си част бе избавен след серия всеобщи митинги.

" Това, което можех да направя е да изчакам пожарната да пристигна и да я угаси. Колата е изцяло изгоряла ", разяснява той пред БНР в петък.

Попитан какво е обяснението му за хипотетичния палеж, Петков съобщи: " Най-вече с изразяването на гражданската ми позиция. Аз съм много деен за Пирин, преди този момент за " Бедечка " и по други дела. Подозирам по-скоро съответен гарант от локалната власт. "

Засега от полицията не разясняват нищо във връзка случая с колата на природозащитника. От партия " Зелените " обаче прецизираха, че Петков неведнъж е получавал закани в предишното.

" Заплашван е както онлайн, по този начин и наживо с револвери и ножове. Според него интензивността му на митингите в отбрана за Пирин е мотива една от заканите против него да се осъществя на процедура. Споделете видеото на Петко Петков, с цел да разгласим за случая, тъй че полицията и прокуратурата да си свършат работата ", приканват от групировката в обществената мрежа.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР