Снимка: ПетелВ цяла Европа от правителствата чрез осигурителните институти се

...
Снимка: ПетелВ цяла Европа от правителствата чрез осигурителните институти се
Коментари Харесай

Мерките в помощ на затворените бизнеси у нас след локдауна - нищо общо с тези в цяла Европа

Снимка: Петел

В цяла Европа от държавните управления посредством осигурителните институти се изплащат на хората 80% от техните декларирани приходи. У нас обаче очевидно няма да е по този начин.

Правителството разгласи помощ за затворените бизнеси - работещите, които са обезпечени на 8-часов работен ден ще могат да разчитат на 24 лв. дневно, оповестява.

 Социалният министър Деница Сачева не посочи за работен ден или за календарен ден става въпрос. Разликата е голяма – за декември 11 дни или 264 лева При това за помощта занапред ще може да се кандидатства още от понеделник. Къде, по какъв начин, обезпечена ли е администрацията да приема молби и става ли по електронен път – не е ясно. А съгласно упованията на Сачева за новата мярка се чака да бъдат обхванати към 50 000 души. Кой знае за какво, в случай, че ще й трябват под 30 млн.лв, даже в случай че приемем, че става въпрос за 21 календарни дни, тя афишира 50 млн.лв. Няма логичност и в идващото й изявление, че „ ограниченията засягат 356 000 души ”. Кои тъкмо ограничения не се споделя, тъй като би трябвало да се цитират точни цифри и ще стане ясна огромна неистина. „ Обезпечаването на всички ограничения ще бъде за към 350-400 млн. лева към бюджета ”, пресмята министърът.

В цяла Европа – от Гърция до Англия и Русия, без кандидатстване, на всички работещи непосредствено се изпращат от държавните управления посредством осигурителните институти 80% от техните декларирани приходи. В това число на самоосигуряващите се – над 300 000 души са единствено те, за които както и при първия локдаун никой не е помислил.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР