Снимка: ПетелВ няколко европейски държави констатират много голямо покачване на

...
Снимка: ПетелВ няколко европейски държави констатират много голямо покачване на
Коментари Харесай

Втората вълна на коронавируса въведе нови ограничения в няколко европейски държави

Снимка: Петел

В няколко европейски страни установяват доста огромно повишаване на нови случаи с ковид. Така нареченета " втора вълна " докара до редица промени и ограничавания в живота на хората във въпросните страни.

Ето къде и какво бе променено:

ГЕРМАНИЯ

Повече от 5000 са новите случаи в Германия за миналото денонощие. Подобни стойности във Федералната република е имало за последно през април. Канцлерът Меркел привиква първата от месеци присъствена среща на министър председателите на 16-те немски провинции, на която би трябвало да бъде взето решение какви ограничения да бъдат наложени. Няколко провинции към този момент взеха решение да не разрешават жителите на региони, определяни като зони с висок риск, да се настаняват в хотели в други елементи на страната, написа Българска телеграфна агенция.

ФРАНЦИЯ

Във Франция - довечера президентът Еманюел Макрон би трябвало да разгласи нови ограничения против разпространяването на болестта. Очаква се в градовете, считани за " горещи точки ", измежду които и столицата Париж, да бъде въведен полицейски час. Според френски медии е допустимо да бъдат затворени магазини и заведения за хранене, а също да бъде въведена възбрана за пътешестване.

Чехия затваря учебни заведения и заведения поради COVID-19

ЧЕХИЯ

В Чехия от през днешния ден са в действие редица нови ограничавания - през идващите три седмици се вкарва частична карантина. Досега маските бяха наложителни в магазините и градския превоз, само че към този момент и на спирките и гарите, даже тези навън. Затварят се питейни заведения, кафенета и нощните заведения. След 20 часа заведенията за хранене ще могaт да вършат единствено доставки по домовете и то до 20:00 ч. Отменя се присъственото образование в учебните заведения и университетите, детските градини няма да затварят. За последните 24 часа са доказани над 8300 инфектирани с COVID-19, което е пет пъти повече, от междинния брой за денонощие през септември.

НИДЕРЛАНИЯ

Частична карантина и в Нидерландия - за минимум месец се затварят всички питейни заведения, кафенета и заведения за хранене. Разрешават се единствено доставки по домовете, а след 20:00 продажбата на алкохол е неразрешена. Хората са призовани да работят от у дома, когато това е допустимо, както и да употребяват градския превоз единствено при последна нужда. Училищата и детските градини остават отворени. Домакинствата имат право на до трима посетители на ден. Премиерът Рюте съобщи, че строгите ограничения са единственият метод за попречване на разпространяването на болестта. Мерките ще се преразглеждат на всеки две седмици.

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ

От петък затварят за две седмици учебните заведения в Северна Ирландия. Въвежда се и ограничаване на броя на хората, които могат да участват на сватби и погребения. За период от четири седмици се затварят пъбовете и заведенията за хранене, които ще могат да подготвят храна единствено за у дома.

COVID-19 в Европа: Нови ограничаващи ограничения влязоха в действие в доста страни

ИТАЛИЯ

В Италия частните събития като сватби се лимитират до 30 души. За домашни събирания се предлага до 6 души. Забранени са учебните екскурзии, както и любителските спортни събития. Карантината е към този момент не 14, а 10 дни.

ИЗРАЕЛ

В Израел през днешния ден се очакваше да отпадне въведената на 25 септември строга карантина в цялата страна. Властите, обаче, взеха решение тя да бъде удължена най-рано до петък.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР