Снимка: ПетелТемператури до 12 градуса в утрешния ден. Това сочи

...
Снимка: ПетелТемператури до 12 градуса в утрешния ден. Това сочи
Коментари Харесай

Температури до 12 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел

Температури до 12 градуса в утрешния ден. Това сочи прогнозата на синоптиците.

През нощта ще бъде съвсем безшумно и още веднъж тук-там, основно в Горнотракийската равнина, ще се образуват мъгли. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 1° до 4°, оптималните още малко ще се покачат и ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°.

Ще има раздрана висока и междинна облачност, само че и доста региони със слънчеви часове. Ще духа най-вече слаб югозападен вятър.

Затопляне се чака и в планините, където ще доминира слънчево време. Максималните температури по най-високите върхове ще са към нулата.

В курортите - от 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.

Повече слънчеви часове ще има на следващия ден в южните региони от Балканите, до момента в който от север облачността ще се усилва и към края на деня в крайните северозападни региони от полуострова ще завали дъжд. Температурите ще са по-високи от нормалните за декември.

В доста региони от континента ще вали дъжд, а в Западна Европа, с нахлуването на по-студен въздух от север, температурите ще се намалят и преваляванията ще минават в сняг. Сняг ще вали на Британските о-ви, в Европейска Русия и на Скандинавския полуостров, а в нощта против Коледа студеният въздух ще обхване и централноевропейските страни и там дъждът също ще минава в сняг.

У нас, освен на следващия ден, само че и в петък - на Коледа, ще доминира слънчево време с температури по-високи от нормалните за сезона.

В събота ще бъде с превалявания от дъжд, още сутринта в северните и западните региони, а до края на деня на доста места в останалата част от страната. От северозапад ще прониква по-студен въздух и в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще минава в сняг. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан югозападен вятър, температурите ще се задържат високи за края на декември.

В неделя преваляванията ще продължат, в Южна и Източна България ще са от дъжд. В северозападната част от страната, където температурите ще се намалят още, ще вали сняг, ще се образува и снежна завивка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР