Снимка: ПетелСлед слънчевото време днес, започналото увеличение на облачността през

...
Снимка: ПетелСлед слънчевото време днес, започналото увеличение на облачността през
Коментари Харесай

Валежи и температури до 15 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел

След слънчевото време през днешния ден, почналото нарастване на облачността през нощта ще обхване цялата страна, а в Югозападна България ще има слаби валежи от дъжд. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури в множеството региони сред 1° и 6°, оповестява Българска национална телевизия.

И на следващия ден облачността ще се задържи забележителна и на доста места, с краткотрайни спирания, ще превалява дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 10° и 15°.

Ветровито ще се задържи в планините, с сдържан, към този момент югоизточен, по-високите елементи мощен югозападен вятър. Ще доминира облачно време, с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на надморска височина към 1600 метра.

Максималните температури в курортите - от 2° на Алеко, до 4-5° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас, само че и на всички места на Балканите ще бъде облачно, тук-там с валежи от дъжд, в северозападните региони от полуострова - от дъжд и сняг.

Причината - просторен африкански циклон, който ще дефинира дъждовното време у нас и в околните дни. На последната сателитна фотография добре се виждат облачните системи, свързани с него, които към този момент покриват югозападните региони от Балканите.

Проливни превалявания ще има и в Южна Италия, По-често забележителна ще бъде облачността и в Централна и южните елементи на Източна Европа. На Пиринейския и Скандинавския полуостров, както и в Европейска Русия, ще бъде най-вече слънчево.

У нас, и в околните дни ще остане по-студено от нормалното, по-често облачно, на доста места с валежи от дъжд. По-значителни превалявания се чакат в неделя в Северозападна България, а в понеделник в доста региони от страната, изключително в Южна България, където тук-там ще бъдат съпроводени и от гръмотевици. Ще превалява и във вторник, само че ще стартира стопляне, което ще продължи и в сряда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР