Снимка: ПетелСлаби валежи на някои места в България днес, прогнозират

...
Снимка: ПетелСлаби валежи на някои места в България днес, прогнозират
Коментари Харесай

Слаби валежи на някои места в България днес

Снимка: Петел

Слаби превалявания на някои места в България през днешния ден, предвиждат синоптиците. Облачността ще е раздрана, над доста региони по-често забележителна и на отделени места в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до сдържан. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5° и 10°, а оптималните - сред 17° и 22°.

Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра слаб сняг. Ще духа до сдържан югозападен, по най-високите върхове мощен западен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра към 5°.

В средата на седмицата заран ще е с повече слънце, в следобедните часове - тук-там с краткотрайни превалявания, вероятни са и гръмотевици. В сряда ще вали най-вече в северозападната половина от страната, в четвъртък – единствено на обособени места в планините, в петък - в планинските и североизточните региони. След намаляване на температурите в по-голямата част от Северна България в сряда, в четвъртък още веднъж ще стартира стопляне. В петък вятърът ще е от югозапад и с него температурите ще се покачат по-чувствително: оптималните ще са към и над 25.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР