Снимка: ПетелСбирките на възрастни хора в пенсионерски клубове бяха забранени

...
Снимка: ПетелСбирките на възрастни хора в пенсионерски клубове бяха забранени
Коментари Харесай

Две общини затвориха пенсионерските клубове с цел предпазване от Ковид

Снимка: Петел

Сбирките на възрастни хора в пенсионерски клубове бяха неразрешени в две български общини. Причината е прекъсването на разпространяването на Ковид. Става дума за Търговище и Шумен.

В първия град ограничаването е от на следващия ден до края на ноември, гласи заповед на кмета Дарин Димитров, заяви bTV. Изчаква се мнението на Регионалната здравна ревизия за прекосяването на общинските учебни заведения към образование в електронна среда.
Заради нараствания брой на случаите през последните дни, Търговище попада в така наречен " алена зона ". Това значи, че инфектираните с ковид в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.
Кметът Дарин Димитров моли жителите да лимитират контактите си за интервал от най-малко 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

Областният спешен щаб в Шумен също реши да се преустановят всеобщите събития от рода на сборове и фестивали в селата, както и да се затворят пенсионерските клубове в цялата област.
Ситуацията в болничното заведение в града е сериозна. Към момента пациентите с COVID-19 в инфекциозно поделение са повече, в сравнение с е потенциалът на леглата. 39 нови случая на инфектирани с вируса бяха регистрирани за миналото денонощие в Шуменска област. 21 от тях са постъпили в болница.
" Болницата изпитва остра потребност от медицински личен състав и тези, които постъпват в болничното заведение, въпреки и обезпечени с кревати и инсталация, се оказва, че няма кой да се грижи за тях ”, разяснява регионалният шеф на Шумен Стефан Желев, представен от БГНЕС.
В края на предходната седмица кметът на Белица забрани всички тържества и сватби навън и закрито.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР