Снимка: ПетелНови по-сериозни мерки въведе Полша във връзка с борбата

...
Снимка: ПетелНови по-сериозни мерки въведе Полша във връзка с борбата
Коментари Харесай

Затягат мерките в Полша: Заведенията ще предлагат само храна за домовете. Децата навън само с възрастен

Снимка: Петел

Нови по-сериозни ограничения вкара Полша по отношение на битката с разпространяването на ковид. От през днешния ден заведенията ще бъдат затворени за клиенти, като ще могатн да оферират само храна за домовете.

Мярката е въведена за идващите две седмици с опция за удължение, според от епидемиологичната конюнктура.

Сред другите ограничения е възбрана да се събират на групи повече от пет индивида, в случай че не става въпрос за членовете на едно семейство, прекосяване към отдалечено образование на всички възпитаници, като се изключи началните класове, затваряне на санаториумите.

Ситуацията остава комплицирана и динамична, съобщи министър председателят, като напомни, че данните за дневния растеж на заболеваемост и смъртност са нарастнали доста, а това постанова решителни дейности.
Според Моравецки, въведените ограничавания би трябвало да дадат резултат и да се отразят на статистиката след 10-14 дни.

" Ако няма резултат, ще бъдем принудени да предприемем по-нататъшни стъпки ", предизвести министър председателят, като не изключи затваряне на границите и други радикални ограничения.

Всички възпитаници от четвърти глас и нагоре минават на отдалечено образование. За най-малките остава присъственото образование. В интервала сред с 08:00 и 16:00 ч. децата може да бъдат на открито само в наличието на възрастен.

В Полша броят на случаите на ковид е 228 000, от които 4 100 души са умряли, а повече от 105 000 са се възстановили.

Скоростта на разпространяване на инфекцията през последните две седмици нараства бързо и доближи доста високо равнище за страната - над 10 000 случая дневно. Днес беше доближат още един най-много от 13 632 нови случая на заразяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР