СНимка: ПетелМного бързо тези 40 градуса, които имаме в момента,

...
СНимка: ПетелМного бързо тези 40 градуса, които имаме в момента,
Коментари Харесай

Целият август ще е слънчево, валежите - около нормата

СНимка: Петел

Много бързо тези 40 градуса, които имаме сега, ще си заминат, защото още тази вечер от север - северозапад и от североизток ще стартира да прониква студен въздух. Това ще докара до нощни гръмотевични стихии в североизточна България, изясни Анастасия Стойчева, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология, в утринния блок на Би Ти Ви.

Утре ще има повече облаци и гръмотевици в следобедните часове, тъй че август месец стартира по-гръмогласно. Това обаче не трябва да ни изненадва, защото летните стихии са характерности на времето.

Температурите и преваляванията през август ще са към нормата, само че ще се резервира границата сред Западна и Източна България. На изток ще остане изсъхнало, а в Западна България ще има количества на преваляванията близки до нормите, изясни Стойчева.

През идващите дни температурите ще се намалят до 30-35 градуса. Ново атмосферно разстройване чакаме към 5 август, когато още веднъж ще има превалявания, предизвести Анастасия Стойчева. По-горещо ще бъде в интервала от 17 до 23 август, а дотогава в източната част на страната температурите ще останат по-високи. По Черноморското крайбрежие ще ни разхлажда бриз, само че температурите ще останат високи съвсем до края на август.

През целия месец ни чака слънчево време с по един-два фронта в другите десетдневия.

От 1 до 10 август това ще е към 5 август и в края на десетдневието.Във второто десетдневие, когато ще се осъществят най-високите температури за месеца, от 33 до 38 градуса, валежи ще има към 15 и 19 август.

През последните 10 дни температурите гладко ще се намаляват, само че няма да стават по-ниски от 29-34 градуса, сподели още Анастасия Стойчева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР