Снимка: ПетелДойде ред и на хладната и дъждовна есен. Днес

...
Снимка: ПетелДойде ред и на хладната и дъждовна есен. Днес
Коментари Харесай

Идват дъжд и студ в утрешния ден

Снимка: Петел

Дойде ред и на хладната и дъждовна есен. Днес оптималните температури са значително по-ниски, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони от 12° до 17°, като най-ниски останаха в София и Кюстендил - едвам 11°. В Сандански и Варна съумяха да доближат 18°.

През нощта и на следващия ден ще е дъждовно и прохладно. Започналите от запад превалявания ще продължат и последователно ще обзет цялата страна, оповестява Българска национална телевизия.

Предупреждение от първа степен жълт код, е оповестено в цялата страна. По-значителни количества се чакат на следващия ден в Западна и Централна България, а през нощта против събота и в източните региони.

Ще духа сдържан, по поречието на Дунав и в Източна България - краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 11° и 13°, в крайните югозападни региони към 15°, по Черноморието, където ще завали в следобедните часове, сред 14° и 17°. На морския бряг ще бъде и доста прохладно с пориви напразно до към 70 км/ч, а вълнението на морето ще остане към 4 бала.

Дъжд ще вали и в планините, а на височина над 1600 метра преваляванията ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна завивка.

Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток, който по здрач по високите и открити елементи ще се ориентира от югоизток.

Не единствено у нас, само че и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи северните региони от полуострова ще е облачно, доста прохладно и със обилни превалявания тук-там.

Причината е средиземноморски циклон, с център над Апенините, който се реалокира на изток и ще дефинира времето на Балканите, в това число и в нашата страна през околните дни. В останалата, по-голямата част от континента времето ще е най-вече слънчево.

У нас преваляванията ще продължат до вторник. По-значителни количества се чакат в събота в Източна България. В неделя ще вали основно в западната половина от страната, а в понеделник - още веднъж в цялата страна. Ще бъде и доста прохладно, а температурите ще останат по-ниски от нормалните за сезона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР