Снимка: ПетелБроят на българите, които не могат да си плащат

...
Снимка: ПетелБроят на българите, които не могат да си плащат
Коментари Харесай

Броят на българите, които не могат да си плащат задълженията, се е увеличил двойно

Снимка: Петел

Броят на българите, които не могат да си заплащат отговорностите, се е нараснал двойно. Това сочат данните на една от огромните компании за събиране на отговорности у нас.

Средният размер на задълженията, които семействата не могат да обслужват, е към 2200 лв.. Най-много задължения се натрупат в огромните градове и в Северозападния район, оповестява БНР.

Вторият локдаун, въведен в страната единствено преди месец, наложи ново ограничение на заплащанията на отговорностите към банки, телекомуникационни компании и бързи заеми.

Хората, които настояват, че не могат да заплащат са нарастнали два пъти, споделя Лилия Димитрова от Асоциацията на колекторските организации. Тя счита, че процентът ще пораства още:

" Не съм уверена каква част от хората в действителност не могат да заплащат, почтено казано, или се употребява за опрощение, само че сигурно би трябвало да отбележим, че доста хора изгубиха работата си, доста хора бяха пуснати в неплатен отпуск, съкратени, надлежно са на Бюрото по труда ".

За първи път на картата на градовете с семействата с най-вече отговорности се появява Плевен. Остават и огромните градове на страната, споделя Лилия Димитрова:

" София е с максимален условен дял. Също Северозападна България и огромните градове. Не са се трансформирали цифрите на междинния размер на дълга, тъй като нормално това са потребителски необезпечени заеми ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР