снимка: ПетелВарненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура –

...
снимка: ПетелВарненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Нигериец прие доброволно да бъде върнат от Варна в Кипър, където го издирват за влом и кражба

снимка: " Петел "

Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на нигерийския жител Аледжолово О. на управляващите в Кипър. 43-годишният чужденец е бил разгласен за интернационално търсене по желаете на кипърските управляващи по отношение на Европейска заповед за арест издадена от районния съд в гр. Лимасол. Задържан е на Летище Варна на 14.09.2020 година при влизането си в България, оповестиха от пресслужбата на съда.

Срещу нигерийския жител са повдигнати три обвинявания в Кипър - влизане с щурм, кражба и нелегално владеене на имущество. В издаващата ЕЗА страна първите две закононарушенията се санкционират със 7 години „ отнемане от независимост “ за всяко от тях, а за третото глобата е 6 години „ отнемане от независимост “.

Престъпленията, за които се търси Аледжолово О. са наказуеми и по българското законодателство. От молбата на кипърските управляващи е видно, че следствието против нигериеца е почнало след подадена тъжба от италианска гражданка, която се оплакала, че на 05.12.2016 година в разнообразни часове в интервала 30.11. —05.12.2016 година е било влизано с щурм в употребен от нея склад в Лимасол. Там тя съхранявала огромен брои персонални движимости, опаковани в кашони от където са откраднати различнн битови движимости, електротехника и други полезности на обща стойност 70,820 евро.

Освен това, от друга стая били откраднати разнообразни евтини бижута на обща стойност 50 евро, владеене на собственичката на постройката.

На 11.01.2017 година при претършуване на букмейкърска къща, благосъстоятелност на обвинен по случая били открити огромен брой от откраднатите движимости. Пред проверяващите органи, притежателят на заведението показал че те му били предоставени от търсения нигерийски жител, който бил негов съучастник в букмейкърската къща.

Пред Варнеския областен съд Аледжолово О. изрази непринудено единодушие за незабавна екстрадиция. До фактическото му предаване на кипърските управляващи 43-годишният нигериец е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Тричленният състав на Варненския областен съд разгласи, че ще се произнесе с решение в 7-дневен период, след приключване на периода, в който Аледжолово О. може да отдръпна доброволното си единодушие.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР