снимка ПетелМногократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести

...
снимка ПетелМногократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести
Коментари Харесай

Брюксел призова за спазване правата на демонстрантите

снимка " Петел "

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни митинги в страните от ЕС; страните имат право да подхващат съответните законосъобразни полицейски дейности за запазване на публичния ред.

Това обявиха през днешния ден представители на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец, съобщи dnes.bg .

Призоваваме страните от Европейски Съюз да наблюдават за спазването на правата на стачкуващите и за законосъобразността на полицейските дейности, прибавиха представителите. Националните правни системи наблюдават за спазването на правата, допълниха те.

Общата оценка в последния отчет по механизма за съдействие и инспекция за България е, че напредъкът на страната е задоволителен за осъществяване на задачите, сложени при приемането на страната в Европейски Съюз.

Същевременно Европейска комисия ясно съобщи, че страната би трябвало да продължи с използването на нужните промени, изключително във връзка с независимостта на правосъдната власт и за битка с корупцията.

Това наше мнение остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдаване на върховенството на закона в Европейски Съюз ще даде опция на комисията да продължи работата с България, показаха представителите, представени от Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия работи на основата на механизми, които наблюдават непрекъснатите провокациите пред върховенството на закона. Не отвръщаме взор (от събитията в България - бел. кор.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, прибавиха те.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР