снимка: ПетелКметът на Варна Иван Портних този път присъства и

...
снимка: ПетелКметът на Варна Иван Портних този път присъства и
Коментари Харесай

Ексклузивно във Варна! Питаха Портних защо изолира Цветния квартал. Той предпочете да не отговаря

снимка: " Петел "

Кметът на Варна Иван Портних този път участва и взе интензивно присъединяване в съвещанието на Общински съвет – Варна, което е първото постоянно от януари насам. Той постоянно е подложен на критика от съветници и жители за отсъствието си от сесията на съвета.

Въпреки че взе думата, кметът не отговори на един от най-наболелите и настоящи въпроси на Варна и по-специално на Цветния квартал, а точно – за какво трябваше да бъде отстранена връзката сред улиците „ Подвис “ и „ Брегалница “. Въпросът беше подложен от съветника от ДСБ Любомир Роев.

Кметът на Варна избра обаче да отговори на други въпроси на съветници, като пропусна тъкмо този.

Преди това съветници от Българска социалистическа партия сложиха няколко значими въпроса, сред които и какво стана с обещаната от години нова транспортна скица на града. Тя би трябвало да реши доста въпроси, свързани с градския превоз, като да вземем за пример метаморфоза на цялата система за картите за пътешестване с понижения, които касаят възрастните и хората с увреждания. Също по този начин поради неналичието ѝ се бави приемането на схемата за слагане на преместваеми търговски обекти, доста от които са по спирките.

Друг въпрос беше обвързван с обещанията да се построи съответна инфраструктура в село Константиново, за което жителите му упорстват също от години.

Кметът Портних съобщи, че след стартирането на новия сектор на бул. „ Левски “ най-накрая ще може да бъде направена съответна нова транспортна скица на Варна. „ На идващото съвещание ще можем към този момент да я обсъждаме “, даде обещание той. Колкото за проблемите в Константиново, Портних напомни, че общината доста пъти е кандидатствала за финансиране от страната, само че е получила единствено 150 хиляди лв.. Въпреки това в бюджета си е заложила 2,5 млн. лв. за инфраструктурата в селото. В момента тече процедура по желание на реализатор на плана за нова инфраструктура.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 ас (преди 1 минута) Рейтинг: 7669 | Одобрение: 3509 по какъв начин да отговори тои се интересува единствено от белия прахуляк. за какво го занимавате индивида с ваще проблеми? още го блоли сърцето за килата кола изгорени от полицията. Напиши коментарИме:Коментар: