Снимка: ПетелДнес ще бъде обсъдено предложението за бюджет на правителството

...
Снимка: ПетелДнес ще бъде обсъдено предложението за бюджет на правителството
Коментари Харесай

Обсъждат проектобюджета за 2021 г. Най-много ще са разходите в социалната сфера

Снимка: " Петел "

Днес ще бъде разисквано предлагането за бюджет на държавното управление за 2021 година Това ще стане на онлайн съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Социалните сътрудници ще обсъдят и бюджета на Държавното публично обезпечаване и на НЗОК.

Според направеното предложение на държавното управление - бюджетът за идната година планува най-вече да са разноските в обществената сфера - нарастване на минималната заплата с 40 лв. - до 650. Детски надбавки за всяко дете. 12 лв. обезщетение за безработица. Минимална пенсия - 300 лв. и оптималната 1440. Предвиден е и 5% бюджетен недостиг.

От Асоциацията на индустриалния капитал се оповестиха срещу растеж на минималната заплата. Настояват и мярката 60 на 40 да бъде продължена доникъде на идната година. Синдикатите упорстват оптималният приход да е по-висок от 3000 лв. - както е записано в плана на бюджета. И за минимално обезщетение за безработица от 17 лв. дневно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР