снимка: Петел, архивВарненският районен съд одобри споразумение, с което на

...
снимка: Петел, архивВарненският районен съд одобри споразумение, с което на
Коментари Харесай

Осъдиха условно младеж от Варна за обир на магазин с въздушен пистолет

снимка: „ Петел ", списък

Варненският областен съд утвърди съглашение, с което на 19-годишен бе наложено условно наказване за осъществен от него, като малолетен,  грабеж през ноември 2018 година над продавачки в магазин от необятния център на Варна. Това оповестиха от съда.

Подсъдимият бе наказан на шест месеца отнемане от независимост, отсрочено с 1 година и 6 месеца изпитателен период. Вечерта на 23 ноември 2018 година, малолетният, на връщане след втора промяна от учебно заведение, решил да извърши обир на оборотни средства от хранителен магазин, където знаел, че на промяна работят дами. Без да показа желанията си, той предиздвикал собствен съученик да купи нещо дребно от набелязания магазин, с цел да разбере дали в магазина има хора.

След като се убедил, че вътре няма клиенти, влезнал, облечен в анорак с качулка, като заплашил с носения от него въздушен револвер двете продавачки край касата, хвърлил черна торба на щанда и им наредил да  слагат вътре  оборота. Последвал отвод, а една от продавачките пробвала да измъкне револвера от ръцете му, при което част от него се счупила.  Непълнолетният съумял да бръкне в чекмедже под щанда и да измъкне от там сума от 560 лев, след което побягнал.  Собственикът на обекта, който бил във друго вътрешно помещение подгонил грабителя, само че не могъл да го настигне и подал сигнал в полицията.

Младежът е с чисто правосъдно минало. Нанесените от грабежа имуществени вреди все още са обезпечени. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР