Снимка: Петел, архивТемператури до 37 гладуса в утрешния ден,сочи прогнозата

...
Снимка: Петел, архивТемператури до 37 гладуса в утрешния ден,сочи прогнозата
Коментари Харесай

Температури до 37 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел, списък

Температури до 37 гладуса в утрешния ден,сочи прогнозата на синоптиците.

След изключително горещото начало на седмицата, в околните дни следва релативно захлаждане, само че единствено краткотрайно, тъй като и идната седмица ще стартира с рисково горещо време. Спасение от жегите - на морския бряг и високо в планините.

И в околните часове ще има региони с превалявания и гръмотевици, с по-голяма възможност в Южна България. Остава в действие предизвестие за обилни количества и мощни гръмотевични стихии, в областите Благоевград и Смолян и заплаха от градушки.

По-малко са областите с предизвестие за рисково горещо време на следващия ден, а упованията са за оптимални температури не по-високи от 37 градуса.

Ще бъде най-вече слънчево, със следобедни валежи на обособени места в Централна България и в планинските региони. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 32 и 37 градуса.

Голяма остава заплахата от пожари в по-голямата част от страната.

На морския бряг ще доминира слънчево време, с краткотрайни заоблачавания в следобедните часове, само че валежи ще има единствено на обособени места по южното крайбрежие.

Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са към 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините, след слънчевото утро, през втората половина на деня ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми.

Ще духа сдържан северен вятър. Дневните температури в курортите ще останат без основна смяна – от 22° на Алеко, 24-25° в Боровец и Пампорово до към 30° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде на следващия ден на Балканите, в Южна и Централна Европа, също и във Франция. Горещо ще е времето на Пиренейския и Апенинския полуостров. По-често облачно, с превалявания и гръмотевици, ще бъде в западните региони на Европейска Русия, както и на Британските острови, където ще е и доста прохладно.

У нас, в околните дни, температурите още малко ще се намалят и оптималните в събота в множеството региони ще бъдат сред 30 и 35 градуса, по Черноморието 26°-29°. Валежи са вероятни в петък и събота в планинските региони. В неделя и понеделник още веднъж ще бъде рисково горещо. Традиционно по-ниски ще останат температурите по Черноморието.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР