Снимка: Петел, архивТежко е положението на работещите в затъналото в

...
Снимка: Петел, архивТежко е положението на работещите в затъналото в
Коментари Харесай

Градски транспорт Варна съкращава 276 кондуктори на прага на зимата и кризата

Снимка: Петел, списък

Тежко е ситуацията на работещите в затъналото в задължения общинско сдружение " Градски превоз "

276 от тях ще посрещнат празниците без работа

276 кондуктори от " Градски превоз " -Варна няма да са на работа в предприятието от 1 януари 2021 година Това излиза наяве от шефа на общинското сдружение инж. Злати Златев. На тях ще им бъдат връчени едномесечни предупреждения на 1 декември. Това бе и мотивът те да стачкуват рано тази заран.

" От 1 януари 2021 година в сдружението към този момент няма да има чиновници на тази служба ", съобщи Златев през. " Съкратените чиновници се планува да бъдат преназначени като контрольори към общинското комерсиално сдружение ТАСРУД, само че няма гаранции, че за всички ще има работни места, защото новият шеф ще реши какви и какъв брой фрагменти са му нужни ", призна инж. Златев.

Контрольорите няма да пътуват в рейсовете, а ще правят неочаквани инспекции в тях, като в столицата. 

Управителят на " Градски превоз " изясни още, че измененията се постановат заради тоталното въвеждане на електронната билетна система във всички рейсове и тролейбуси във Варна. Гражданите ще би трябвало да употребяват машините за билети, валидаторите и авансово закупените карти за транспорт.

Само при възможни проблеми в системата, билетчета ще продават водачите на транспортните средства от всеобщия градски превоз. 

Злати Златев добави, че измененията са известни още от 2013 година, когато е подписан контракт с Община Варна за въвеждането на новата транспортна скица, в който е планувано закупуването на билети да става от машините, а на " Градски превоз " да бъде заплащано на километър пробег. 

" Относно забавянето в изплащането на заплатите, до момента сме били постоянни. Този месец имаме известно закъснение и то не е тъй като не сме обезпечили средства за заплати, които трябваше да изплатим в края на предходната седмица, а тъй като сметките ни са запорирани от Национална агенция за приходите и от приходната организация не ни разрешиха наложително заплащане. Община Варна води договаряния и се надявам в най-кратки периоди хората да си получат трудовите хонорари ", разяснява още инж. Златев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР