снимка: Петел, архивСъдът във Варна произнесе оправдателна присъда на подсъдимия

...
снимка: Петел, архивСъдът във Варна произнесе оправдателна присъда на подсъдимия
Коментари Харесай

Драматичен обрат по дело за убит бездомник във Варна: Оправдаха един от обвинените, прокуратурата протестира

снимка: " Петел ", списък

Съдът във Варна произнесе оправдателна присъда на подсъдимия Валери М., предаден на съд за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост и в съучастничество с Димитър Д. Със правосъдния акт Валери бил приет за отговорен единствено за породена лека телесна щета на убития скитник Иван К., като съдът му наложил за това закононарушение наказване 2 години и 8 месеца отнемане от независимост при непоколебим режим.

Окръжната прокуратура във Варна изрично не приема решението, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морския град.

Убийството на бездомника Иван е осъществено от Валери след изтърпяване на двегодишна ефикасна присъда за друго действие. Това е и един от причините на прокуратурата да стачкува оправдателната му присъда за квалифицираното ликвидиране, допълват от пресцентъра. 

Съучастникът му Димитър Д. бе приет за отговорен, като съдът му наложи наказване отнемане от независимост за период от 19 години при непоколебим режим.

58-годишният Димитър Д. и 46-годишният Валери М. водели бездомнически живот във Варна. Роденият в русенското село Глоджево 58-годишен Димитър дошъл във Варна през 2013 год. Изкарвал прехраната си посредством милостиня пред катедралния храм. 46-годишният Валери М. се подвизавал във Варна, където пристигнал през 2016 год. от Австрия. Запознали с 63-годишния Иван К. посредством различен друмник – очевидеца по делото Джевдет Х., който нощувал при него през зимата в зарязан градеж, покрай гарата във Варна.

В интервала от 6 януари до 12 януари 2017 година четиримата бездомници излезли сутринта от убежището си в градежа и всеки тръгнал да прави работата си – едни по казаните за боклук, други – по пазара при търговците. Иван К. се почувствал зле, откакто пил ракия. Върнал се назад да си почива в градежа.

Останалите трима се прибрали по-късно. Избухнал спор за пари, които Валери считал, че Иван му дължи. Разправията тръгнала и поради разхвърляните движимости из помещението. Валери и Димитър, който ходел с бастун, се нахвърлили върху лежащия върху дюшека на земята Иван К. Нанасяли му удари по тялото и главата. От ударите бастунът на Димитър се счупил.

Следващите пет-шест дни ден тримата траяли с нормалните за скитническия живот занимания. Трупът на 63-годишния Иван бил завит в юрган, завързан със сезал и хвърлен през отвор в плочата на долното равнище на градежа, цялостно с вода. Изчезването на възрастния човек направило усещане на търговците от пазара, на които той помагал против дребни суми.

На 12 януари 2017 година полицейски чиновници направили рутинна инспекция на населяваното от скитниците помещение. Така било открито, че  Валери М. е разгласен за търсене в Австрия. Той бил арестуван и отведен в Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Същите полицейски чиновници проверявали изоставения градеж и на 5 януари. Тогава видели, че там нощувал и Иван К., който в този момент отсъствал.

На 20 януари 2017 година подсъдимият Димитър Д. не издържал да пази повече тайната за убийството, отишъл в полицията и разказал за станалото. Тялото на убития скитник Иван било извадено с водолаз от наводнения под земята етаж.

Назначената по делото тройна съдебномедицинска експертиза открила голям брой контузии по цялото тяло на убития, само че като причина за гибелта на Иван К. се сочи механична асфикция от прилепяне и в допълнение -  тежка гръдна контузия със строшаване на гръдната кост.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР