Снимка: Петел, архивПоради обилен снеговалеж и снегопочистване движението на МПС

...
Снимка: Петел, архивПоради обилен снеговалеж и снегопочистване движението на МПС
Коментари Харесай

България е в снежен капан

Снимка: " Петел ", списък

Поради изобилен снеговалеж и снегопочистване придвижването на МПС над 12 т се лимитира по Автомагистрала „ Хемус “ в двете направления за област София, както и по пътя Велико Търново - Ботевград и пътя Русе - Велико Търново за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе и София, оповестява Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Троянският проход и Проходът на републиката са затворени за всички преводни средства, „ Пампорово “ е неразрешен за МПС над 3,5 т.

Затворени са пътят Шипково – Рибарица и пътят София - Варна в Ловешко

Забранени за МПС над 12 т както и за изтегляне на ремаркета и полуремаркета са проходите „ Петрохан “, „ Печинско “, „ Превала “, „ Рожен “, „ Твърдишки “ и „ Шипка “.

Пет села в община Велико Търново са без електричество.

Това са села Присово, Плаково, Велчево, Къпиново и Пчелище. Работи се по премахване на повредите в изискванията на изобилен снеговалеж. В Еленския балкан снежната завивка доближи 40 сантиметра. Няма бедстващи хора, показаха от Областната администрация.

Много товарни коли са закъсали в Прохода на Републиката и в региона на Шереметя на основния път София – Варна, както и в региона на Лясковец. 32 машини чистят по републиканската пътна мрежа в района. Всички първокласни пътища през област Велико Търново са затворени за придвижване на тежкотоварни коли, показаха от Областното пътно ръководство.

Обстановката в Ловешко се усложнява. Две села са без ток.

Ограничено е придвижването за всички МПС през Троянския проход и пътя Шипково – Рибарица поради продължаващия изобилен снеговалеж, мощен вятър и мъгла.

Затворен за коли над 12 тона е пътят София – Варна на територията на региона. Там са се образували тапи поради камионите, преди да бъде въведено ограничаването. Силният снеговалеж затруднява снегопочистването.

В Троянско има заледявания в сектора сред селата Балабанско и Терзийско, само че от общината увериха, че пътят ще бъде обработен.

Сняг вали в и планинската част на област Сливен. В равнинната вали дъжд и сняг, само че на всички места пътищата са проходими. Всички пътни сектори от републиканската пътна мрежа се обработват от дежурни машини.

В региона на Котел духа сдържан вятър, съпроводен от снеговалеж. Котленският проход е отворен за коли и няма наложени ограничавания. Снегопочистваща техника има и на Автомагистрала „ Тракия “.

Община Сливен остава в подготвеност да реагира при пораждане на потребност, сподели Снежана Кънева, шеф отдел " Сигурност и ръководство при рецесии ":

" Пътищата в планинската част са проходими, несъмнено, при зимни условия и това би трябвало да бъде съобразено. Екипи на Областно пътно ръководство работят по републиканската пътна мрежа, както и наши екипи - по общинската пътна мрежа. Към момента нямаме получени сигнали в този регион (планинския) за сериозни точки по пътната инфраструктура ".

В региона затворен за зимата е пътят Сливен – вр. “Българка “. Той не се почиства.

Заради злополука на ТИР след погрешно изпреварване в интервала 14,00-14,30 ч. беше затворено придвижването в Прохода на републиката, изясни шефът на Областното пътно ръководство Илия Златев.

Областното пътно ръководство предизвестява водачите, че поради предстоящите доста ниски температури и изобилен снеговалеж е евентуално да се образуват поледици.

Ограничава се придвижването за всички транспортни средства по път Венец - Хитрино в област Шумен заради снегопочистване и закъсали тежкотоварни коли, оповестиха още от АПИ.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и когато и да е на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

По-рано от Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че над 350 машини са обработвали републиканските пътища през нощта поради почналия снеговалеж. На бензиностанцията преди изкачването към Пампорово полицейски патрули спираха колите и ги отбиваха, с цел да поставят вериги. „ Пътят от Чепеларе до Смолян е смут. Въобще нито една машина не е минавала “. „ Притеснена съм, не е разчистен пътят, ние пътуваме към Широка лъка “, споделиха пътуващи в района за БНР.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР