Снимка: Петел, архивПътуването до морето – по нови правила. За

...
Снимка: Петел, архивПътуването до морето – по нови правила. За
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Пътуването до морето – по нови правила

Снимка: Петел, списък

Пътуването до морето – по нови правила. За да се избави стопанската система, това лято тировете няма да бъдат спирани в петък и неделя в часовете с най-натоварен трафик. За да се съблюдават разпоредбите, камери и катаджии ще наблюдават за нарушавания на всеки километър по пътищата към курортите. А в случай че сме тръгнали към Гърция, от 1 юли минаването през границата ще става единствено в случай че 2 дни по-рано сме попълнили декларация, оповестява " Нова телевизия ".

На автомагистрала „ Тракия ” една от сериозните точки в последните години е към Стара Загора, където скоростта е лимитирана поради неравности на пътя.
„ Имаме една права от близо 40 км, при която има ограничаване от 90 км/ч. Това нещо е неприемливо и към този момент за поредна година тази права не е поправена ”, разяснява Илия Тодоров, специалист по пътна сигурност.
Друго затруднение за водачите е скоро след изхода на София. След няколко месеца поправки по 5-те виадукта, работата стопира още тази сряда, с цел да се облекчи трафикът през летните месеци. В момента строителите поставят финален асфалтов слой и маркировката по сектора.
„ В момента придвижването се реализира в двете посоки в платното за излаз от София. Очакваме от 1 юли да бъде възобновено придвижването ”, съобщи инж. Иван Досев – АПИ.
Работата по „ Хемус ” продължава, защото поправки по някои от секторите не са правени с години. Там тапи се чакат и през лятото.
„ При село Потоп ремонтът ще продължи през лятото, както и ремонтът на лявата тръба на тунел Витиня. След тунела също ремонтираме 2 моста, чиито ремонт е неминуем ”, съобщи инж. Досев.
За да се облекчи трафикът, в този сектор тировете ще се пренасочват по обходен маршрут. Но по всички други пътища това лято водачите ще се движат измежду колоните от тирове. За да се спазят така наречен „ зелени коридори ” за стопанската система.
„ Ние се задължаваме, за превъзмогване на отрицателните последствия от ковид, да пропущаме тежкотоварното придвижване – т.е. да не вредим на сектора и стокообмена ”, изясни инж. Досев.
„ Трябва да се съобразяваме с това, че тежките машини изпреварват по-бавно и стопират по-трудно ”, разяснява Илия Тодоров, специалист по пътна сигурност.
Над 200 камери ще наблюдават за висока скорост по пътищата към морето. Започват и дейни инспекции за алкохол и опиати, най-много по пътищата сред курортите.
„ Освен да засичаме с механически средства скоростта, ще засичаме за неправилното държание, неправилни маневри, лишаване на преимущество, за потребление на предпазни системи – колани, каски при мотоциклетисти ”, изясни контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " на ГДНП.
Шофьорите, които ще пътуват към гръцките плажове, няма да могат да продължат, без да платят санкциите си към КАТ. За това са обезпечени близо 260 ПОС терминала.
Информацията от АПИ за трафика, предоставена за NOVA, демонстрира, че огромното лятно пътешестване към този момент е реалност. В събота от София през автомагистрала „ Хемус ” са излезли близо 25 000 автомобила.
По автомагистрала „ Тракия ” от столицата в посока Бургас са тръгнали съвсем 33 500 автомобила.
По автомагистрала „ Струма ” към Гърция преброителните пунктове на АПИ регистрират малко над 23 000 транспортни средства, множеството от които са леки коли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР