Снимка: Петел, архивОтново дъждове на много места в страната днес,

...
Снимка: Петел, архивОтново дъждове на много места в страната днес,
Коментари Харесай

Отново дъждове на много места в страната днес

Снимка: Петел, списък

Отново дъждове на доста места в страната през днешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Ще има забележителна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд. В източните региони ще се задържи съвсем без превалявания. През деня ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад.. В София утринната температура ще е висока – към 8°, а оптималната ще е към 15°.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 19°. Температурата на морската вода е 10° - 13°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна и още преди обяд в масивите от Западна, а по-късно денем и в Централна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Над 1700-1800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против събота в Югозападна България преваляванията ще се усилят. В събота ще доминира облачно време, в Южна България от запад на изток ще превали дъжд. В Северна България ще е без превалявания, там ще има и разкъсвания на облачността, по-значителни в северозападните региони. Северозападният вятър ще отслабне, тук-там и ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 12° и 17°.

В неделя над Западна България облачността ще се раздра и намалее, само че Източна ще бъде променлива, по-често забележителна.

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево и малко по-топло време. През нощта против вторник още веднъж ще заоблачи и във вторник ще бъде най-вече облачно. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 13° и 18°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР