Снимка: Петел, архивОт утре времето у нас започва да се

...
Снимка: Петел, архивОт утре времето у нас започва да се
Коментари Харесай

От утре времето у нас започва да се стопля

Снимка: Петел, списък

От на следващия ден времето у нас стартира да се стопля, оповестява Българска национална телевизия. Много студено беше и тази заран с температури в доста региони от страната към и под минус 10°, София - минус 14°, само че съгласно по-дългосрочните прогнози, такива стойности до края на февруари не се чакат.

Минималните температури още на следващия ден значително ще се покачат и ще са сред минус 4° и плюс 1°, в София - към минус 2°. В околните часове облачността ще продължи да се усилва и през нощта на доста места ще има слаби валежи от сняг, най-вече в Северна България.

През деня облачността ще е променлива, над източната половина от страната по-често забележителна и тук-там там ще има слаби валежи и от дъжд, и от сняг. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 5° и 10°.

В планините облачността ще е забележителна и ще има и превалявания от сняг. Максималните температури по най-високите върхове ще са сред минус 11 и минус 9 градуса, в курортите - минус 7° на Алеко и към минус 3 в Боровец и Пампорово. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад.

Опасността от лавини отвън ски зоните в курортите остава доста висока.

Дъжд и сняг ще превалява на следващия ден и в доста региони от Балканите. Предимно слънчево ще бъде в северозападните и южните елементи от полуострова.

С по-слаби снеговалежи, само че все по този начин доста студено ще остане в Североизточна Европа. Проливни превалявания от дъжд се чакат във Франция и на Британските острови. Слънчево ще е на Пиринеите, Апенините както и в доста региони от Централна Европа.

У нас, през нощта против петък на обособени места в Централна България към момента ще превалява дъжд и сняг. В петък и събота ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли. След едва намаляване в петък, през почивните дни температурите още веднъж ще се покачат. Съществено стопляне се чака в понеделник.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР