Снимка: Петел, архивОчаква се затопляне на времето в следващите дни

...
Снимка: Петел, архивОчаква се затопляне на времето в следващите дни
Коментари Харесай

Очаква се затопляне на времето в следващите дни

Снимка: Петел, списък

Очаква се стопляне на времето в идващите дни Това сочи прогнозата за времето на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките. 

Тази нощ към момента тук-там е допустимо да прехвърча сняг и на следващия ден заран, температурите ще са негативни - до към минус 4, минус 5 градуса, единствено на морския бряг ще е малко над нулата. От юг обаче ще стартира да се придвижва по-топъл въздух и по този начин дневните температури ще доближават сред 2° и 7°, даже малко по-високи ще бъдат в югозападните региони и по Черноморието. Ще бъде най-вече слънчево, само че в западната част на Дунавската низина ще се задържи облачно и мъгливо.

В планините ще е най-вече слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се усили. Ще духа сдържан вятър от юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили.

В по-голямата част от континента на следващия ден ще бъде облачно и в доста региони ще вали. В страните от Централна Европа ще превалява едва, само че ще има условия за поледици. Предупреждение за проливни превалявания от дъжд и за доста мощен вятър е в действие на следващия ден за следващ ден в Италия, както и по западното крайбрежие на Балканите.

В Хърватия се чакат и значителни снеговалежи - там предизвестието е от най-висока степен: код-червено. Причината - средиземноморски циклон, само че той съвсем няма да окаже въздействие на времето у нас.

В останалата по-голяма част от полуострова на следващия ден ще е слънчево време, а следва и стопляне. В равнинните региони ще е мъгливо.

У нас в петък и събота стоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната. Минималните температури там ще са над нулата, а оптималните ще доближават 10°-15°, до момента в който в западната и централната част на Дунавската низина, ще остава сензитивно по-студено. Главно в Югозападна България, са вероятни слаби валежи от дъжд.

В неделя ще превали на повече места в страната, само че към момента най-вече едва.

В понеделник обаче има възможност за по-значителни и съвсем повсеместни превалявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР