Снимка: Петел, архивЖеги с температури до 36 градуса ни очакват

...
Снимка: Петел, архивЖеги с температури до 36 градуса ни очакват
Коментари Харесай

Жеги с температури до 36 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел, списък

Жеги с температури до 36 градуса ни чакат в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Предимно слънчево ще бъде времето в околните дни, а в края на седмицата още веднъж ще имаме стойности над 35-36 градуса.

През нощта преваляванията на множеството места ще спрат и ще бъде безоблачно и безшумно. Очакват се минимални температури в необятни граници - сред 14 и 22 градуса.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България, тук-там с краткотрайни превалявания.

След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има валежи, съпроводени от гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат от 25°-26° в североизточните региони, до 35°- 36° в крайните югозападни, в София – към 29, а по Черноморието се чакат от 24° до 26°. Температурата на морската вода ще е сред 22 и 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В морските ни курорти ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там ще има краткотрайни превалявания, вероятни са и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток.

Предимно слънчево ще е и в планините, преди обяд в източните елементи на Стара планина ще има по-значителни нараствания на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали, в Родопите и ще прегърми. Вятърът ще е сдържан от североизток.

Над Западна и Централна Европа облачността ще е забележителна. На доста места с краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде над по-голямата част от Източна Европа, както и на Пиренейския и Апенинския полуостров.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с краткотрайни нараствания на облачността следобяд над източните региони от полуострова, където ще превали и прегърми. Температурата на морската вода в Гърция е сред 25 и 28 градуса.

У нас, през идващите дни, до края на седмицата, времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност - в петък, основно над планините в Южна България, а през почивните дни - в крайните югозападни региони, където са вероятни изолирани краткотрайни превалявания.

След краткотрайно намаляване на температурите в събота, в неделя и при започване на новата седмица, оптималните още веднъж ще доближават и надвишават 34-35 градуса.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР