Снимка: Петел, архивЕдна от първите задачи на новите членове на

...
Снимка: Петел, архивЕдна от първите задачи на новите членове на
Коментари Харесай

Намалиха заплатите в ББР

Снимка: Петел, списък

Една от първите задания на новите членове на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР) е била да понижат възнагражденията на изпълнителните шефове на банката. Това съобщи пред бТВ Стамен Янев, ръководител на Надзорния съвет на държавната финансова институция.

Тези дни служебният министър на стопанската система Кирил Петков разкри, че някои от шефовете на банката са получавали безумно високи. В някои месеци те са стигали до 60 000 лева

Янев не уточни какви ограничавания са наложили върху възнагражденията на членовете в борда на шефовете на държавната банка, чиито регулярни заплати, както стана ясно са към 30 000 лева Самият той като член на Надзорния съвет разгласи, че не получава заплата. " Законът не разрешава висши държавни чиновници да получават хонорари от присъединяване си в контролни органи на държавни компании ", сподели Янев, който влезе в надзора на ББР като зам.-министър на стопанската система, а в този момент е шеф на Българската организация за вложения. Това обаче не се отнася до останалите членове на надзора, които не са на висши позиции в държавната администрация.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР