Снимка: Петел, архивДо края на месеца пътна полиция ще прави

...
Снимка: Петел, архивДо края на месеца пътна полиция ще прави
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на пешеходци и велосипедисти

Снимка: Петел, списък

До края на месеца пътна полиция ще прави засилени инспекции на пешеходци и велосипедисти. През идващите три дни ще се следи точно и за извършители по автомагистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушаване, което засекат, оповестява Българска национална телевизия.

Полицаите ще наблюдават за превишена скорост, също за водачи, които беседват по телефона, както и за други нарушавания. До края на месеца ще тече и акция, която ще бъде ориентирана към запазване на живота и здравето на децата. В тази връзка ще бъдат проверявани и пешеходци и велосипедисти.

Инспектор Мария Ботева - " Пътна полиция ", ГДНП: Акцентът е съсредоточен главно в градовете - София и техните области, които обслужват Бургас, Варна, Хасково, Кърджали, Монтана Плевен. В тези градове е изключително засилено присъединяване в контролната активност на полицейските органи във връзка с неправилното придвижване на велосипедисти по площите, предопределени за пешеходци, неправилното секване на платното за придвижване от страна на пешеходците, надлежно лишаване преимуществото на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци.

От Пътна полиция регистрираха и резултати от акция, ориентирана против разсейването на водачите. Засечени са над 500 нарушавания, като най-вече са в Пловдив.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР