снимка: Петел, архив110 блока с представители на детски градини, училища,

...
снимка: Петел, архив110 блока с представители на детски градини, училища,
Коментари Харесай

110 блока се включват в шествието на 24-ти май във Варна

снимка: " Петел ", списък

110 блока с представители на детски градини, учебни заведения, университети, на просветителни, културни, спортни и обществени институции ще се включат в обичайното празнично шествие във Варна по случай 24-ти май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност.Организатор на събитията са дирекциите " Образованите ", " Култура и духовно развиване " и спорт " към Община Варна.

Денят ще стартира в 9,20 ч. с признателен молебен в Катедралния храм „ Успение Богородично “. Точно в 10 ч. на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще бъде повдигнат българският байрак, след което ще бъде изпълнена фолклорна комбинация, с присъединяване на сформира от съществени и висши учебни заведения.

Под звуците на химна „ Върви, народе възродени “, ще тръгне празничното шествие, което обичайно се повежда от възпитаници и учители от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ". Следват учебните заведения – носители на „ Награда Варна “ за 2019 година и честващите юбилеи - Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “,  /75 години/, ОУ „ Захари Стоянов “ /50 години / и Гимназия с преподаване на непознати езици „ Йоан Екзарх “ / 25 години/. Във връзка с купата „ Варна - Европейски град на спорта – 2019 “ тази година е образуван и блок на спортните клубове. По бул. " Вл. Варненчик " ще бъдат ситуирани всички блокове на детските градини. 

Предвидени са промени в организацията на шествието – за първи път то ще се движи в две успоредни колони в обособените платна на бул. „ Мария Луиза “ до кръстовището с бул. „ Сливница “. След това част от блоковете ще продължат по бул. „ Осми Приморски полк “, а друга - по бул. „ Сливница “. В 11 ч. пред входа на Морската градина ще стартира концерт под мотото „ Да поиграем на празника ” на фолклорен отбор „ Варна “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР