снимка Петър Волгин, фейсбукНаписах този статус миналата година. Тогава партията

...
снимка Петър Волгин, фейсбукНаписах този статус миналата година. Тогава партията
Коментари Харесай

Волгин: Защо Слави Трифонов ще спечели следващите избори

фотография Петър Волгин, фейсбук

Написах този статус предходната година. Тогава партията на Слави Трифонов още не съществуваше. Нямаше и социологически изследвания, които да демонстрират, че една бъдеща негова партия би заела второто място на изборите. Всъщност не се изискват изключително огромни оракулски качества, с цел да предскажеш, че е изцяло обикновено партията на Слави да завоюва идващите избори. Просто би трябвало да мислиш разумно. И да не се правиш на интелектуалец, който е интелектуалец не тъй като е направил нещо значимо в живота си, а само тъй като " не понася Слави Трифонов ".

Това разяснява журналистът Петър Волгин във фейсбук.

Ето и цялостният му текст: 

Защо Слави ще завоюва изборите
Защото е основател на най-хубавия шоу-продукт в България през последните 30 години. Защото знае какво желае аудиторията и й го дава. Защото, за разлика от множеството български политици, не се прави на по-умен от гласоподавателите. Не се вживява в ролята на Мойсей, Христос или Аллах, не претендира, че е притежател на истината от последна инстанция. На изирателите, както в България, по този начин и на всички места другаде по света, им е писнало от политици, които се държат като бъдещи носители на Нобелови награди. Ако гласоподавателят ненавижда нещо изключително мощно, то това е склонността на политическия хайлайф да го поучава. И като възмездие за безконечните поуки на " богоизбраните политици ", хората гласоподават за фигури, считани за новобранци и маргинали. В Съединени американски щати избраха за президент непредсказуемия, екстравагантен и безусловно политически неточен Тръмп, а не склонната към непрекъснати назидания, мъчително амбициозна и претендираща да е супер експерт Хилъри Клинтън. Във Англия гласоподават за Найджъл Фараж и Борис Джонсън, които съперниците им назовават " клоуни ". Хубаво, дано са " клоуни ", но печелят избори и референдуми. Някой дали си спомня за " суперпрофесионалния политик " Дейвид Камерън, който единствено преди три години беше английски министър председател? Съвсем скоро никой няма да помни и Тереза Мей, която също се гордееше със своя " професионализъм ".
Изобщо политиците, които назовават себе си " експерти " в контраст на " популистите ", звучат извънредно смешно. Особено в България. Къде се усвоява тази просвета политиката? В кой университет? И за какво юрист, икономист, историк, охранител да могат да бъдат министър председатели, а един шоумен да не може? Политиката от доста години е на първо място шоу. Затова и Владимир Зеленски стана президент на Украйна.Затова и Движение " Пет звезди ", основано от шоумена Бепе Грило, през днешния ден ръководи Италия. Няма никакво значение какво работиш. Дали си артист, музикант, академични учител, инженер. Единственото нещо, което има значение, е по какъв начин си вършиш работата. Дали й отдаваш цялата си сила и гений или просто отбиваш номера. Струва ми се, че в случай че единствено половината от днешните критици на Слави Трифонов изпълняваха служебните си отговорности по метода, по който го прави той, през днешния ден България щеше да бъде една от най-проспериращите страни в Европа.
В никакъв случай не правете обичаната неточност на българските " интелектуалци ", които с такова удоволствие подценяват и осмиват труда при основаването на един шоу-продукт. Ужасно елементарно е, настояват те, да разказваш смехории и да правиш гримаси. Тове всеки го може. Нима? Който приказва такива неща, в действителност е простак. Независимо от всичките му " интелектуални " искания. Изисква се необикновен гений, с цел да задържиш вниманието на публиката и да си номер едно в шоу-бизнеса в продължение на 20 години. И артистичният гений въобще не е задоволителен. Трябва да си не просто комедиант, а и уредник, предприемач, началник и подстрекател на един голям екип. А през последните две десетилетия Слави Трифонов сподели, че може да прави и политика с огромен триумф. На инициирания от него референдум гласоподаваха три милиона и половина души. Именно в неговото шоу излезе информацията за това по какъв начин партиите са си нараснали нелегално дотацията.
Всеки има правото да харесва или да не харесва Трифонов. Но никой няма правото да омаловажава положения труд - от него и от целия му екип. А най-абсурдното обвиняване към него е, че бил отговорен за " чалгизирането нацяло потомство ". Обвинителите, които приказват по този начин, дали в действителност имат вяра, че в случай че Слави Трифонов го нямаше, щяхме да имаме потомство от прескачащи се гении, от Леонардовци и Айнщайновци? Простотията и " чалга-поведението " постоянно са съществували, има ги и ще ги има със или без шоу-програми. Да обвиняваш някого, че е виновен за ниските пристрастености, присъщи за някаква част от популацията, е демонстрация на тежка неспособност за мислене. Не Слави Трифонов и предаването му са виновни за " чалга-поведението ", а всички, които управляваха България в последните 30 години. Виновни са всички тези, които създаваха и изпълняваха законите, по които живеем през демократичните десетилетия. Ако толкоз желаете да обявите някого за съответен провинен за " чалгизирането на съзнанието ", това са хората. Но не прехвърляйте отговорността върху щоумените.
Да, Слави Трифонов не е светец. И в никакъв случай не е претендирал да бъде подобен, за разлика от доста други български политици. А тъкмо тъй като няма сходни искания, неговият политически план има всички шансове да разбие статуквото. Да изпрати " професионалните " политици там, където им е мястото - в миманса
П.Волгин `19

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР