Снимка: parlament.bgТози вот няма да успее, твърдят тези, за които

...
Снимка: parlament.bgТози вот няма да успее, твърдят тези, за които
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Държавното управление разчита на хаоса, демокрацията е в опасност

Снимка: parlament.bg

Този избор няма да успее, настояват тези, за които това е единствено аритметика, пренебрегвайки политическото деяние на този мощен либерален инструмент. Не можем да стоим безучастни, когато държавното ръководство разчита на хаоса, когато демокрацията е в заплаха, когато става въпрос за бъдещето на всички български жители. Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против държавното управление на тематика " Сигурност ", написа novini.bg.

Всички сме наясно, че сме изправени пред проблеми в обособените структури и аспекти на националната сигурност. Дълг на цялата демократична общественост е да се оправим, навреме с тези проблеми. Създаването на стратегическа рамка без цели, които да не се осъществят отговорно, не могат да основат условия за сигурността. Нещо повече, тези условия сами по себе си са опасности за националната сигурност, съобщи Карадайъ.

Динамичните интернационалните процеси и положението в страната постановат незабавни ограничения и дейности, само че преди всичко осъществяване на Стратегията за национална сигурност от 2018 година, добави той.

Управленският модел генерира напрежение и е източник на неустановеност и неустойчивост. Нарушаването на правилата на правовата народна власт, свадите в кабинета са източник на неустановеност и неустойчивост. Отстъпението от евроатлантическите полезности и трайното настаняване на ксенофобията са извънредно сериозен източник на неустановеност и неустойчивост. В последната година сме очевидци на основаване на хранителна среда за краен шовинизъм. Прекалено доста са образците, които можем да свържем с признаци за заплаха на националната ни сигурност. Всички ние, които сме загрижени за демокрацията и бъдещето на страната, нямаме право да мълчим, а би трябвало да дадем мощен отпор на ксенофобията и национализма, уточни Карадайъ.

Трябва да поемем задачата си уверено и да се борим за мир и народна власт, за стопански разцвет. Ние от Движение за права и свободи имаме тази идея, само че и вие би трябвало да имате тази задача. Така ще я имаме като общонационална идея, с цел да я предадем на децата ни, обърна се водачът на Движение за права и свободи към сътрудниците си от другите парламентарни групи.

Ако е правилно, че омразата наранява тези, към които е ориентирана, е правилно, че тя наранява и носителя си, държи го окован в личните му страхове и предубеждения. Демокрацията не е даденост, тя би трябвало освен да се отвоюва, а и да се отстоява и пази. Час по-скоро би трябвало да спрем разделянето и опълчването. Правителство, което е източник на на неустановеност и неустойчивост, на разделяне и ксенофобия, е нездравословно на страната, сподели оше Мустафа Карадайъ.

От цялата тирада на господин Карадайъ разбрах, че за неустойчивостта и за неприятната сигурност в България са отговорни Обединените патриоти, репликира депутатът от ПГ на Обединени патриоти проф. Станислав Станилов. Искам да напомня, че те не са изпратени в Народното събрание от баба си, а от над 300 000 гласоподаватели и отрицанието да вземат участие във властта, е отричане на волята на тези 350 000 гласоподаватели. Ако това е правилно, би трябвало да ги изритаме от страната. Изритайте ги някъде в африканските страни и ще си живеете прелестно, съобщи проф. Станилов.

Бих се включил в понижаване равнището на ненавист. Приемам, че това са полезности, към които биха могли да се градят общи визии, с цел да има по-висок резултат, сподели депутатът от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов.

Говорихте за това, че това правителствио не може да подсигурява националната сигурност. Напротив – по-голяма гаранция за националната сигурност от това Движение за права и свободи да не са във властта няма. Когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са във властта, национална сигурност няма. Когато са на власт, стопират българското поданство за македонци и стартират да дават поданство на български турци, сподели депутатът от ПГ ан Обединение патриоти Юлиан Ангелов.

Благодаря на сътрудниците, които направиха реплики, с които да потвърдят тревогата, изразена в моето изявление. Нямаме правото да не се противопоставим против тези феномени, сподели в отговор Мустафа Карадайъ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР