Снимка: parlament.bgБезспорно в случая става дума за човешки грешки и

...
Снимка: parlament.bgБезспорно в случая става дума за човешки грешки и
Коментари Харесай

Цецка Цачева за избягалите затворници: Всичко е станало за минути, има човешки грешки

Снимка: parlament.bg

Безспорно в тази ситуация става дума за човешки неточности и за техническо недоокомплектоване за системата за сигурност. Това сподели от парламентарната естрада министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването й за вчерашното бягство от Централния софийски затвор на двама въоръжени нарушители, написа novini.bg.

Има безапелационна заповед, която дефинира кои са разрешните за внасяне в местата за отнемане за независимост движимости. Дежурните чиновници би трябвало да ревизират тези движимости. Самият факт, че се реализира въоръжено бягство, значи че тези движимости са импортирани в Софийския затвор, съобщи Цачева.

По отношение на дейностите, които са подхванати – основана е комисия, която да извърши щателна инспекция на целия случай. Ще поставим оптимални старания да съберем цялата информация по случая. В добра съгласуваност действаме с органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В момента вървят оперативно-издирвателни дейности, уточни Цачева.

Всичко се е развило доста бързо, в границите на минути. Има записи на камерите, които сега се проучват, разясни правосъдният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР