Снимка: Параграф 22 КАТ-София е тотална щета. В разгара на

...
Снимка: Параграф 22 КАТ-София е тотална щета. В разгара на
Коментари Харесай

Сезиран във Фейсбук, че КАТ е тотална щета, Радев поръча климатици


Снимка: " Параграф 22 "

" КАТ-София е тотална вреда. "

В разгара на летния сезон, когато по традиция " Пътна полиция " регистрира взрив на автомобилните регистрации, тази констатация би звучала съответно от устата на всеки. Дори от тази на вътрешния министър, чийто пост не допуска човек да бъде чак толкоз непосредствен за минусите на системата, която управлява и съставлява.

В случая Валентин Радев не е създател на въпросната фраза, само че той бе индивидът, който я произнесе обществено. Цитирайки незнаен пострадал от работата на КАТ, непроменяемо свързвана с корупционни подозрения, неприятна организация и нестимулирани чиновници. Направи го по време на постоянния си месечен брифинг, проявявайки за следващ път неподправената си откровеност с признанието, че схванал за казуса... от Facebook.

" Тая заран получавам следния... Тука на обществената мрежа... Те доста хора ми пишат, всичко е намерено в Министерство на вътрешните работи и ми пишат по този начин: " КАТ-София е тотална вреда. Точка. Има стотици коли, опашката стига съвсем до " Г. М. Димитров ". През задната уличка няма минаване. Чаках 30 минути блокиран там! "

Разказът на вътрешния министър е предизвикан от фиктивен мотив – журналистически въпрос за размера на платените от извършители санкции, които в системата на КАТ стоят към момента като неплатени, което основава неоснователни нови проблеми на същите тези извършители. Първоначално Радев дава думата на шефа на основната дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски, който оповестява в телеграфен жанр, че става въпрос за санкции за към 200 000 лв. и по тематиката към този момент се работи.

Следва включването на Министерство на вътрешните работи шефа, вероятно въодушевен от личната си информация, че рейтингът на полицията към този момент минавал сензитивно този на всички останали институции. Той самичък взима думата, с цел да е сигурен, че публицистите са разбрали – взел е драговолно казуса и е направил неочаквана инспекция на място.

" Т'ва ми преля чашата, аз по тази причина се оправдавам за тези минути... (Радев закъсня за брифинга си с десетина минути – бел.ред.) Качихме се със заместник-министър (Стефан) Балабанов, който дава отговор за професионалното управление от политическото управление и бяхме там. Досега. И би трябвало да ви кажа, че чух и жителите – всичките там, които бяха на опашките, дето висяха. Видяхме всичко. Освен тея санкции, за които вие казвате – там няма по какъв начин да проверим дали се заплащат или не. Но общо взето обстановката не е тъкмо такава. Видяхме минусите. Питах ги персонално гражданинте там един по един. Половината споделят – абе окей, има организация, малко е по-добре, не е много по-добре от една година... Ама в този момент чакаме доста коли – опашките се виеха и отиваха до някъде ", не престават усещанията на министъра без да бъдат насочвани от уточняващи въпроси.

Впечатлен от безкрайните опашки, Радев търси казуса. И го намира – увеличеният импорт на дизелови коли от Германия, където на някои места към този момент работят забрани за придвижване на коли с подобен вид мотори.

" Разликата сутринта ми я рапортува основният секретар – 600-700 автомобила дневно, приблизително, някой път 900. Сега били 1300 ли беше, Младене (Маринов)? 1200! Изведнъж! Знаете за какво – Германия, и аз това му споделям на Тенчо (Тенев) се споделя, той беше там, сутринта пристигна – шефът на КАТ. Викам – за какво, бе, човек? Ами, тъй като са към този момент 1200, тука нямаме хора, незнам к'во си. Викам – добре, бе, лятото всяка година има едновременно. Всички гледаме телевизия и знаем, че дизелите се освобождават в Германия. Защо не си желал? Той ми сподели, че е желал, наш е казусът за какво още няма хора там. "

Тук логическата нишка се пропуква. Очевидно министърът е открил на място учредителен проблем на по-високо равнище от това на началника на столичния КАТ, само че той не влиза във фокуса му на внимание. Проблемът с дребното чиновници някак остава недоразнищен пред медиите. Затова незабавно е заместен с различен.

" Но най-силно усещане ми направи – в постройката, където се вършат... в този момент дали бяха регистрациите там... една ниска с невисок таван, вътре ще се изподушат хората. Три опашки стоят без климатици! Климатик един работи от старите години, дето е врязан в прозореца... Един остарял климатик, не знам дали има някъде, само че той най-малко работеше. Въздух няма безусловно за хората, единствено това ми направи неприятно усещане. Тоалетните – нови, всичко, ред има, само че очевидно, явно, обръщам се към професионалното управление, те в този момент го чуват за първи път, 'щото нали ви споделям по кое време си пристигам оттова – желая УССД-то (дирекция " Управление на собствеността и обществени действия " ), заместник-министърът дава отговор – незабавно да сложат климатици! "

Заповедта е посрещната безмълвно от членовете на съвсем цялото политическо и професионално управление на Министерство на вътрешните работи, ситуирани от двете страни на Радев в прясно ремонтираната му зала за конференции.

" Това е най-лошото нещо, което видях там. И да подобрят организацията. Колкото хора трябват, в случай че би трябвало да се смъкват от други места, в случай че би трябвало, ще обявим състезания, в случай че би трябвало, заплатите им вдигнете, 'щото там дамите не издържали, ми споделя той (Тенчо), само че не може тея хора да висят с опашките. И аз го разбирам и го споделих на тях по този начин – с изключение на, че висите и чакате, една жена сподели от 3.00 часа сутринта, не знам за какво чака там... От 3.00 часа сутринта! 'Ми тя, с изключение на, че тя чака и си губи времето, тя сега не работи, тя ни изкарва заплатите на нас, държавните чиновници. Тя и там не е потребна (на работа) и тука виси (в КАТ). Така че всичко това сме го видяли. Благодаря, че по този начин се възпламених, но оттова пристигам и виждам тея работи, във фокуса са, ще взимаме, по този начин, по-сериозни ограничения с тоя КАТ... "

* Въпреки уточненията на създателя, хронологичната линия и поредност в изрече на вътрешния министър са прецизно непокътнати и отразени без редакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР