Снимка ОтзвукEкспертът в Областна служба Земеделие“ и зам.-председател на Общинския

...
Снимка ОтзвукEкспертът в Областна служба Земеделие“ и зам.-председател на Общинския
Коментари Харесай

От сивия бизнес до конфликта на интереси – пътят на един държавен служител

Снимка " Отзвук "

Eкспертът в Областна работа „ Земеделие “ и зам.-председател на Общинския съвет в Девин Велизар Шанов е подал погрешна декларация за спор на ползи, откри инспекция на   „ За истината “ . Кадърът на ГЕРБ, с чийто джип стана случаят в местността Вълчи камък на 15 юни, при който пострадаха жена и дете, не е отбелязал в декларацията си за имущество и ползи, подадена пред Министерството на земеделието и храните, че от години е ръководител на Туристическо сдружение (ТД) „ Зелена котловина “ – с. Гьоврен. В нея не е показал и приходи от сдружението, осъществяващо активност в частна изгода.

33-годишният кадър на ГЕРБ стартира работа в Смолян по стратегия „ Старт в кариерата “. В края на 2015 година е назначен по заменяне в Областна дирекция „ Земеделие “, а в следствие на непрекъснато място, където е и до през днешния ден на длъжността старши специалист в бранш “Регистрация на земеделските стопани ”.  Като държавен чиновник той е длъжен да подава декларация за имущество и спор на ползи по член 35, алинея 1 т. 2 от Закона на противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОМПИ). От качените на уеб страницата на ведомството документи е видно, че в подписаните от него заявления – първата на 7 декември 2015 година, и  втората – от 11 юни  2018 година, е пропуснал да впише събитието, че е ръководител на сдружението, осъществяващо активност в частна изгода – Туристическо сдружение  „ Зелена котловина “ – с. Гьоврен.

Велизар Шанов е единственият зам.-председател на общински съвет в Смолянска област, който три години и половина получава заплата за длъжността си в нарушаване на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Законът  позволява ръководителите на общинските препоръки да получават заплати, само че не и зам.-председателите.

Цялото следствие на платформата за самостоятелна проверяваща публицистика " За истината " четете ТУК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР