Снимка: otzvuk.bgДарители са осигурили еднократна парична помощ за всяко новородено

...
Снимка: otzvuk.bgДарители са осигурили еднократна парична помощ за всяко новородено
Коментари Харесай

Дарители осигуряват по 200 лева за новородено в смолянското село Момчиловци

Снимка: otzvuk.bg

Дарители са обезпечили еднократна парична помощ за всяко новородено бебе – непрекъснат гражданин на смолянското село Момчиловци и за младоженците, сключили цивилен брак в селото. При появяването на бял свят на най-малките поданици родителите им ще получават по 200 лева. Същата е и сумата, планувана за новосъздадените фамилии, съобщи районното издание „ Отзвук “, като цитира кметът на селото Сийка Суркова, оповестява " Отзвук ".

Семейният фонд, който е с благотворителна цел е бил основан в сряда. Идеята е на Надя Савова-Халауи и Свилен Савов, и е в памет на техните родители – доктор Йорданка и Иван Савови. Фондът ще се ръководи от Кметството и Обществения съвет по волята на донорите и в непрекъсната връзка с тях до края на мандата. Предвидени са и две еднократни годишни награди от по 500 лева за възпитаник или студент от Момчиловци с изявени постижения в областта на науката, както и за заслужен момчиловец с извънреден принос в одобряването и развиването на вековните локални обичаи и добродетели, добавя изданието.

„ Не за първи път ще нарека Надя и Свилен Савови герои на нашето време. За мен е изключителна чест, че Момчиловци е обвързвано с хора като тях – всеотдайни и родолюбиви, подкрепящи благородни и публични дела. Миналата година в памет на татко си те осигуриха стипендия за даровито дете, включиха се и в дарителската акция за възобновяване на изгорялата преди Коледа къща в Момчиловци. Дай Боже хората с огромни сърца като тях да стават от ден на ден, а фамилният фонд, който учредиха да помогне в битката с демографската рецесия в обичаното ни Момчиловци! “, сподели кметът на селото Сийка Суркова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР