Снимка: Orkas, уикипедияЕвропейският съюз все още разглежда възможността да наложи

...
Снимка: Orkas, уикипедияЕвропейският съюз все още разглежда възможността да наложи
Коментари Харесай

Германия: ЕС все още разглежда възможността за санкции срещу Лукашенко

Снимка: Orkas, уикипедия

Европейският съюз към момента преглежда опцията да наложи персонални наказания на беларуския президент Александър Лукашенко. Това съобщи през днешния ден държавният министър по европейските въпроси в немското външно министерство Михаел Рот по време на диспути в Бундестага за федералния бюджет за 2021 година, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Репресиите на режима на Лукашенко против мирни стачкуващи и политници от опозицията са безусловно неприемливи ", сподели той. Тези дейности по думите му " би трябвало да получат отговор ". " Затова трябват наказания против лицата, виновни за насилието и потисничеството ", акцентира Рот. Ако това не даде резултат - също и " персонално против Лукашенко ", добави висшият чиновник.

На 21 септември външните министри от 27-те членки на Европейски Съюз не съумяха да съгласуват санкционен лист с публични лица от Беларус, защото не стигнаха до единомислещо решение поради позицията на Кипър, който упорства за наказания против Турция поради дейностите й в Средиземно море. Това заяви висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Същевременно той изрази вяра, че наказания ще бъдат наложени в най-близко време, добавя организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР