Снимка: Orkas, уикипедияБеларус трябва незабавно да обясни предполагаемия арест на

...
Снимка: Orkas, уикипедияБеларус трябва незабавно да обясни предполагаемия арест на
Коментари Харесай

Обсъждат налагането на санкции срещу Беларус, след като самолет на Райънеър беше принуден да кацне в Минск

Снимка: Orkas, уикипедия

Беларус би трябвало неотложно да изясни хипотетичния арест на опозиционния деятел Роман Протасевич, откакто полетът му беше заставен да извърши спешно кацане в Минск в неделя, съобщи върховен чиновник на външното министерство на Германия.

Държавните и държавни ръководители на 27-те страни от Европейски Съюз, които ще се срещнат на следващия ден и вдругиден в Брюксел, ще обсъдят налагането на наказания против Беларус, откакто аероплан на " Райънеър " беше заставен да кацне в Минск, съобщи Франс прес, като цитира представител на Европейския съвет.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще включи в дневния ред случая с отклонения през днешния ден аероплан и ще бъдат разисквани " следствията и вероятни наказания ", заяви представителят в Туитър.

" Призовавам беларуските управляващи да освободят неотложно арестувания пасажер и да подсигуряват напълно правата му ", добави в изказване Шарл Мишел, представен от Ройтерс. Той увери, че казусът няма да остане без последици, предава Българска телеграфна агенция.

Принудителното кацане на самолета на Райънеър в Минск ще има последици, съобщи и еврокомисарката по превоза Адина Валеан.

" Трябва да проверим всички обстоятелства и пасажери на борда - не можем да създадем това до идването (на самолета на " Райънеър " ) във Вилнюс ", добави тя в Туитър. " Подобна обстановка ще има последици ".

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис удостовери, че самолетът е кацнал във Вилнюс, съобщи ТАСС, като отбелязва, че Роман Протасевич е бил задържан по време на престоя в Минск и е останал в Беларус.

Шведската външна министърка и настоящ ръководител на ОССЕ Ан Линде прикани за незабавното освобождение на журналиста Протасевич.

Международната организация на Организация на обединените нации за гражданска авиация (ИКАО - ICAO) изрази съществено безокойство за насилственото кацане на самолета на " Райънеър ". Случаят може да е нарушаване на Чикагската спогодба от 1944 година, целяща да подсигурява мирното потребление на гражднската авиация, акцентира организацията, представена от Ройтерс.

Посланикът на Беларус в Париж е бил свикан по неотложност във външното министерство, по искане на министър Жан-Ив Льо Дриан. съобщи Агенция Франс Прес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР