Снимка: Офис на Ева МайделПандемията с Covid-19 изведе на показ

...
Снимка: Офис на Ева МайделПандемията с Covid-19 изведе на показ
Коментари Харесай

Ева Майдел поиска от Меркел ЕС да спре изтичането на медицински кадри от Източна към Западна Европа

Снимка: Офис на Ева Майдел

Пандемията с Covid-19 изведе на показ неравномерното систематизиране на медицински експерти в Европейски Съюз. Виждаме, че в някои района на Източна Европа здравните системи имаха проблем не толкоз с дефицита на медикаменти и инсталация, а с медицински сестри и лекари. Основната причина е миграцията на здравни експерти към страните от Западна Европа, което лишава източноевропейските страни от квалифицирани фрагменти, за чието развиване са вложени солидни запаси от техните бюджети. Затова съм уверена, че Европейски Съюз би трябвало да вземе ограничения за контролиране на прехвърлянето на медицински експерти от Източна към Западна Европа, с цел да не се допусне някои райони да останат без съответен достъп до здравни услуги. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел към немския канцлер Ангела Меркел по време на съвещание на групата на ЕНП в Европарламента на 8 юли 2020 година в Брюксел, оповестиха от екипа на Майдел.
В отговор Меркел се съгласи, че казусът е доста огромен, като уточни, че даже сред районите от някогашната Източна и Западна Германия има конкуренция за медицински фрагменти и наклонност тези в източните градове да не доближават. Канцлерът на Германия добави, че са нужни тласъци задържането на медицинските експерти и че възможни ограничения на европейско равнище не трябва да опонират на правилото на свободно придвижване на хора.

„ Конкуренцията е главен мотор на икономическия напредък, само че когато става въпрос за основни обществени системи като опазване на здравето, европейските страни би трябвало на първо място да са сътрудници. Може да се мисли за ограничения като краткотрайни квоти за медицински експерти на глава от населението или изваждане на избрани вложения в здравните системи от сметката за държавния недостиг, с цел да се подтиква подобряването на бранша желанието на експертите да се развиват в родните си страни. Трябва да се мисли и за по-лесни процедури за привличане на медицински личен състав от трети страни “, разяснява още Ева Майдел, която е член на комисиите на Европарламента по Промишленост, проучвания и енергетика, както и по Икономически и парични въпроси.

Меркел показа пред евродепутатите програмата на немското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира при започване на юли. Основни цели са договаряне на проекта за възобновяване на Европейски Съюз от рецесията с Covid-19, реализиране на консенсус по дългогодишния бюджет на Съюза за интервала 2021-2027, битка с климатичните промени и усилване на отговорността на Европа в международен проект.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР