снимка: ОД МВР - ВарнаПри специализирана операция по линия противодействие

...
снимка: ОД МВР - ВарнаПри специализирана операция по линия противодействие
Коментари Харесай

Обобщение за акцията в област Варна: Общо 34 задържани, 6 са с повдигнати обвинения за влияние върху престъпността

снимка: ОД Министерство на вътрешните работи - Варна

При профилирана интервенция по линия противопоставяне на битовата престъпност и закононарушенията по превоза, провела се през почивните дни в област Варна, под надзора на прокуратурата, бяха осъществени масирани полицейски инспекции, бяха построени 6 контролно – пропускателни пункта и са арестувани 34 души. При инспекциите са арестувани и две лица, оявени за търсене. Това обобщиха през днешния ден от персцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна.

На брифинг след края на интервенцията, с присъединяване на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна старши комисар Даниел Пашов, Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и ИФ началник на Районна прокуратура – Варна – Владислава Панайотова, беше оповестено, че по отношение на интервенцията са формирани 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно произвеждане, като петима души са арестувани с разпореждане на наблюдаващ прокурор за период до 72 часа по отношение на повдигнатите им обвинявания.

Едно малолетно лице, против което с водят четири досъдебни производства, е под задзора на контрольор „ Детска педагогическа стая ” при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. Всички те са оказвали съществено въздействие върху криминогенната конюнктура в дребните обитаеми места в региона на Варна, като с. Синдел и Белослав, и са добре познати на органите на реда с разнообразни противообществени прояви.

Старши комисар Даниел Пашов обърна внимание на обстоятелството, че са осъществени инспекции в 59 заведения  и 5 игрални зали във Варна, като при инспекциите не са открити малолетни лица в самите тях. Такива са били открити в региони близки до тестваните места, като по случая са направени 12 протокола за предизвестие, формирани са 6 АУАН на родителите на 12-те, открити малолетни лица, а едно от тях е било върнато в спешен център, от където е избягало по-рано.

Общият брой на тествани водачи на коли е 1824, открити са 1116 нарушавания, измежду които 5 неправоспособни водачи, 5 управлявали автомобил след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Засечени са 273 нарушавания на скоростните режими в града и региона. Съставени са 258 АУАН и са издадени 554 фиша, спрени от придвижване са 2 автомобила, прекъсната е регистрацията на други 2 МПС.
На срещата с медиите беше подчертано върху това, че такива дейности ще се организират и за напред, като задачата е да се реализира успокоение и сигурност на жителите. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР