снимка: Общински съвет - ВарнаНад 200 хил. лева ще бъдат

...
снимка: Общински съвет - ВарнаНад 200 хил. лева ще бъдат
Коментари Харесай

Общината Варна дава 200 хиляди за проектиране на улици и канализация в Добрева чешма

снимка: Общински съвет - Варна

Над 200 хиляди лв. ще бъдат обезпечени от бюджета на община Варна за създаване на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма. Решението беше взето с цялостно единогласие на днешното съвещание на локалния парламент, оповестиха от пресцентъра му.

Броят на живущите на територията на селищното образувание постояно нараства, макар едва построената техническа инфраструктура – улици, улично осветяване, водоснабдяване и канализация. Затова Община Варна подхваща дейности за създаване и ремонт на пътната мрежа и възстановяване на средата в региона.  

145 хиляди лв. с Данък добавена стойност са планувани за правене на капиталов план и на отчет за сходство за главен ремонт на основните улици „ Орфей “ и „ Зевс “. 52 хиляди лв. ще коства създаването на планове за създаване на пътища в селищното образувание.

С цялостно единогласие съветниците гласоподаваха също Община Варна да обезпечи средства за рационализация на НЧ „ Петко Р. Славейков 1928 “ в ж.к. „ Владислав Варненчик “. От локалната хазна ще бъдат отпуснати до 148 хиляди лв. за дофинансиране на плана, който  се осъществя главно с европейски средства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР