Снимка община ВарнаНеобходимите документи за Акт 16, с който новият

...
Снимка община ВарнаНеобходимите документи за Акт 16, с който новият
Коментари Харесай

Бул. Васил Левски още няма Акт 16. Община Варна не знае кога ще го получи

Снимка община Варна

Необходимите документи за Акт 16, с който новият бул. " Васил Левски " във Варна ще бъде въведен публично в употреба са импортирани в Дирекция за народен и строителен надзор (ДНСК) и се чака да бъде планувана дата за комисия, която да одобри обекта. Този отговор получи Moreto.net от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване ", без да се прецизира в него по кое време това се чака да се случи и каква е повода булевардът към момента да няма нужния документ.

След придобиването на Акт 16, строителните действия на инфраструктурния обект, за който бяха изхарчени над 113 млн. лева, ще имат 5 години гаранция, а структурите - 8 години.

С бавещия се към този момент повече от 4 месеца документ ще проработят асансьорите до пасарелките, които към момента не могат да бъдат употребявани от нуждаещи се трудноподвижни хора и майки с бебешки колички.

Междувременно по новия бул. с ул. " Девня ", в региона на Максуда се построява ново елипсовидно кръстовище, което се чака да бъде готово следващата година. Проектът планува платното за придвижване да е с 3 ленти с широчина 3.50 метра. Самата елипса ще е с радиуси 23.5 и 300.5 метра и обща дължина - 359 метра.

В сектора, обект на поръчката, са проектирани и 2 броя удължение на съществуващи водостоци. Ще се построи нов облицован открит канал с дължина от 95 м. сред двете уреди. Съществуващо оборудване на ул. " Пробуда " ще се събори заради отпадане на нуждата от него.

Проектното решение планува още съществуващото оборудване на ул. " Пробуда " да бъде съборено заради отпадане на нуждата от него, както и да се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите. В секторите сред обслужващите платна, рампите и булеварда е проектирано да се извърши защитна еластична система. Край кръстовището, заради непосредствената непосредственост на придвижването с жилищните постройки, е планувано да се построи шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3.0 метра.

Средствата за построяването на новото елипсовидно кръстовище ще са на стойност 3,7 млн. лева, а определената компания за това е " Инжстрой ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР