Снимка: Novini.bgЗа първи път в България е анализирано изключително ниско

...
Снимка: Novini.bgЗа първи път в България е анализирано изключително ниско
Коментари Харесай

Рекордно ниски нива на контрабандни цигари в България. Борисов разкри как се работи във фабриките, които ги произвеждат

Снимка: Novini.bg

За първи път в Бълг песен е оценено извънредно ниско равнище на контрабандни цигари - 4,7%.

Това демонстрира изследване за количеството контрабандни цигари за второто тримесечие на 2018 година. На представянето му участват премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радеви основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Според данните, даже в градове, в които преди е имало високо равнище на разпространяване на контрабандни цигари, през днешния ден се регистрират извънредно ниски равнища.

България има най-ниски равнища на приложимост на контрабандни цигари спрямо други страни от Европейския съюз.

Премиерът Бойко Борисов напомни пред публицистите какъв брой старания се поставят в битката с контрабандата на цигари. Само от 2016 година са разрушени 16 заводи. Много заводи следим над година и половина. В последните разрушени служащи стоят по две седмици без да излизат – там живеят, там се хранят, там спортуват, а по-късно се качват на един бус и се карат за Украйна или Молдова, а други хора ги популяризират.

„ Не мога да не поздравя сътрудниците от Прокуратурата и от службите. Всички сходни заводи нанасят вреда на бюджета. По същия метод – се работи за алкохола, месата и захарните произведения. Прокуратурата и службите работят доста безшумно и деликатно, без гласност и звук. Доказателствата се събират доста професионално. Тактиката дава доста добър резултат “, съобщи Борисов.

На събитието участва по покана на министър – ръководителя и основният прокурор на най-голямата немска федерална провинция Бавария господин Рейнард Рьотле. Той поздрави за триумфа всички.

„ Докато хората са фенове на цигарата, контрабанда ще има, само че ние сме доста радостни в опитите за битка с нея “, съобщи господин Рейнард Рьотле.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР