Снимка: Novini.bgВъвеждането на системата Бонус – малус за Гражданска отговорност

...
Снимка: Novini.bgВъвеждането на системата Бонус – малус за Гражданска отговорност
Коментари Харесай

Новият собственик на колата няма да плаща нарушенията на стария

Снимка: Novini.bg

Въвеждането на системата " Бонус – малус " за " Гражданска отговорност " на автомобилистите ще бъде на два стадия и в действителност ще влезе в действие от 2021 г. От следващата година ще би трябвало да стартира отчитането на нарушаванията, въз основата на които ще се образува цената на наложителната лавица. От 2021-ва ще би трябвало да е ясна и методологията, по която тези нарушавания ще бъдат употребявани за крайното установяване на цената на полицата.

Системата " Бонус - малус " разрешава водачите без нарушавания на пътя да заплащат по-евтина " Гражданска отговорност ", а нарушителите - скъпа застраховка. Първият план на системата, направен от комисията, срещна остро публично отрицание. 

" Категорично " Бонус – малус " системата има директна връзка с държанието на водачите. Така е във всички страни, където тя се ползва. Водачите стават по-дисциплинирани, тъй като с изключение на глобата, която търпят от пътната полиция, към този момент имат и по-скъпа застраховка ". Това сподели пред БНР Владимир Тодоров - ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Той изясни, че генералната концепция е, че има самостоятелен коефициент, който дефинира цената на застраховката " Гражданска отговорност ", по отношение на държанието на водачите.

В плана се вкарва лист на хората, които ръководят дадения автомобил, който да се показва от притежателя, и въз основата на самостоятелните коефициенти на всички, които ръководят автомобила, да се прави един междинен коефициент за него. Това е позитивен метод, сподели Тодоров в предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт ".

Той уточни, че нарушаванията на предходния притежател на колата няма да се трансферират на новия притежател.

По думите на Владимир Тодоров разискванията на системата  " Бонус – малус " ще са в продължение на година, което дава опция " да се изправят кривиците ". 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР