Снимка: novini.bgСтартирането на новата Европейска комисия вероятно ще се забави

...
Снимка: novini.bgСтартирането на новата Европейска комисия вероятно ще се забави
Коментари Харесай

Началото на новата ЕК вероятно ще бъде отложено за 1-ви декември

Снимка: novini.bg

Стартирането на новата Европейска комисия евентуално ще се забави с месец, така като Европейският парламент отхвърли трима претенденти, препоръчани от държавните управления на Европейски Съюз за членове на Комисията, показват няколко чиновници от Европейски Съюз, представени от БНР.

Номинираният за висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи пред кореспонденти в Люксембург, че е " рационално " да се чака закъснение на старта на новата комисия на Урсула фон дер Лайен до 1-ви декември по отношение на първичната дата на 1-ви ноември. Целта на сходно закъснение е да се даде време на държавните управления на Унгария, Румъния и Франция да предложат нови претенденти за еврокомисари, откакто първичният им избор не съумя да премине чуванията в Европейския парламент.

" Графикът по кое време тъкмо може да бъде основана новата Комисия е в ръцете на трите държавни управления и на Европейския парламент ", съобщи други неназован формален представител на Европейски Съюз.

Вероятна дата за парламентарен избор за утвърждение на цялата Европейска комисия на Урсула фон дер Лайен е пленарната сесия в Страсбург на 28-и ноември, заяви различен представител на Европейски Съюз. Забавянията при встъпване на новата Европейска комисия не са извънредно събитие.

Изпълнителната власт на Европейски Съюз, ръководена от Жозе Мануел Барозу, имаше три седмично закъснение през 2004-а година, защото Народното събрание отхвърли италианеца Роко Бутильоне за еврокомисар. Втората комисия отпред с Барозу започва даже още по-късно, едвам през февруари 2010-а година, поради времето, належащо за образуване на парламентарно чуване на Кристалина Георгиева, която размени първия отритнат български претендент Румяна Желева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР