Снимка: novini.bgРъководителят на Военния комитет на Северноатлантическия алианс Стюарт Пийч

...
Снимка: novini.bgРъководителят на Военния комитет на Северноатлантическия алианс Стюарт Пийч
Коментари Харесай

НАТО към Русия: Напуснете Крим!

Снимка: novini.bg

Ръководителят на Военния комитет на Северноатлантическия алианс Стюарт Пийч съобщи, че НАТО продължава да не признава Крим за съветски и прикани Русия да напусне полуострова, съобщи Лента.ру, базирайки се на известие на алианса.

Стюарт Пийч уточни, че съветските управляващи би трябвало да спрат да поддържат бунтовниците, които се борят в източната част на Украйна. НАТО прикани Кремъл да освободи украинските моряци, арестувани при случая в Керченския пролив, написа обстоятелства.бг.

През месец юли 2018 година генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че алиансът няма да признае Крим за съветски, само че не това е повода за изолацията на страната на международната сцена.

Русия анексира Крим през 2014 година, а поради спора в Източна Украйна Европейският съюз и Съединени американски щати постановиха стопански наказания на Москва. Светът не признава противозаконното анексиране на Крим, а поради него Русия беше изключена от формата Г-8. Русия и НАТО се упрекват взаимно в нападателни дейности и провокации, а съгласно ООН рискът от нуклеарна война е най-голям от времето на Втората международна война насам.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР