Снимка Нова твРасте броят на жертвите в търговския център в

...
Снимка Нова твРасте броят на жертвите в търговския център в
Коментари Харесай

Поне 53 са вече жертвите на пожара в търговския център в Русия

Снимка Нова тв

Расте броят на жертвите в комерсиалния център в съветския град Кeмерово. Вече е доказана гибелта на 53-ма души. Повечето от починалите са деца. Все още се търсят аргументите за пожара, оповестява Българска национална телевизия.

Над 40 деца починали в пожара. Оказали се в огнен капан. Стихията лумнала на 4-ия етаж и бързо се разразила. Противопожарната система не се задействала. Служителите на комерсиалния център споделили на хората за пожара. За да се спасят, някои почнали да скачат от прозорците.

Евгений Дедюкин, зам. шеф на Службата за изключителни обстановки, Кемерово: Пожарът обхвана повърхност от 1500 квадратни метра. Конструкцията на комерсиалния център е доста комплицирана, има доста запалими материали.
При пожара, част от покрива на комерсиалния център рухнал върху 2 зали. Това затрудни избавителната интервенция.

Андрей Иванов, психиатър: 17 души са настанени в болница. От тях 10 са възрастни, а седем - деца. Състоянието на възрастните остава тежко.

Късо съединяване, неизгасена цигара, версиите за нещастията да доста. Появи се и известие, че в залата с батути, едно от децата имало запалка и евентуално е провокирало пожар.
Повече от 17 часа пожарникарите се бориха със стихията. В погасяването участваха над 600 огнеборци. 16 души към момента са в неопределеност. Предполага се, че са затрупани от руините на падналия покрив. Според спасителите към този момент няма вяра да бъдат открити оживели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР